Tvarohovník s pomarančovou plnkou
Helena Kohútová
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 18. decembra 2013
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 18. decembra 2013

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 185 °C
na 185 °C
Suroviny
| 400 g |
|
| 100 ml |
|
| 15 g |
|
| 15 g |
|
| 150 ml |
|
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| 4 ks |
|
| na ozdobu |
|
| Tuhý krém: | |
| 300 ml |
|
| 60 g |
|
| 30 g (Gustin) |
|
| 250 g |
|
| z 1 pomaranču |
|
Postup
-
1
Šľahačom vyšľaháme štyri vajcia a práškový cukor do peny. Pridáme múku, olej, mlieko, kakao, kypriaci prášok, zmiešame všetko spolu a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 2
Medzitým v miske vymiešame tvaroh, dve vajcia a práškový cukor. Takto vymiešaný tvaroh pridávame lyžičkou na cesto. Cesto už s tvarohom dáme piecť na 25 – 30 minút pri teplote 185 °C.
- 3
Krém: Dáme uvariť mlieko spolu s cukrom a nastrúhanou kôrou z pomaranča. Do vriaceho pridáme maizenu a odstavíme zo sporáka. Po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme. Krém natrieme na vychladnutý koláč a ozdobíme čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu