Tvarohovník s pomarančovou plnkou

Autor receptu: redakcia

20
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Šľahačom vyšľaháme štyri vajcia a práškový cukor do peny. Pridáme múku, olej, mlieko, kakao, kypriaci prášok, zmiešame všetko spolu a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  2. Medzitým v miske vymiešame tvaroh, dve vajcia a práškový cukor. Takto vymiešaný tvaroh pridávame lyžičkou na cesto. Cesto už s tvarohom dáme piecť na 25 – 30 minút pri teplote 185 °C.
  3. Krém: Dáme uvariť mlieko spolu s cukrom a nastrúhanou kôrou z pomaranča. Do vriaceho pridáme maizenu a odstavíme zo sporáka. Po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme. Krém natrieme na vychladnutý koláč a ozdobíme čokoládou.