Tvarohové žemličky so sezamom

Autor receptu: elixir

Pečivo je zvrchu chrumkavé, dnu mäkké a čiastočne chutí po mliečnej bielkovine z tvarohu. Recept som našla na stránke EatSmarter.

15
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Potom ho s tvarohom, vajcom a soľou vymiešame do hladkej zmesi.
  2. Premiešame múku s práškom do pečiva a pridáme k tvarohovej zmesi, hnetacími hákmi vymiešame cesto. Potom ho prikryjeme a necháme 10 minút postáť.
  3. Cesto podlhovasto vyvaľkáme a rozkrojíme na 15 častí, ktoré vyformujeme do okrúhla a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Potom ich ponakrajujeme do kríža, potrieme mliekom a posypeme sezamom. Prikryjeme ich a necháme ešte 10 minút postáť.
  5. Rúru sme rozohriali na 200°C. Pred vložením pečiva stiahneme teplotu na 180°C. S ním dáme do rúry i nádobu s vodou a pečieme 25 minút.