Tvarohové taštičky plnené lekvárom

palokuchki - fotkapalokuchki, 20. septembra 2010

Toto cesto mam rada lebo sa z neho daju robit tasticky na sladko, alebo slane keksiky.

80ks
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
400 g
400 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Vsetky suroviny zmiesim do kopy. Ak idem robit tasticky rozvalkam na hrubku 3-4mm, pokrajam na stvorce 5/5cm a naplnim slivkovym lekvarom. Nicim nepotieram a upeciem v rure 180'C asi 15-20min. Ked su upecene posypem praskovym cukrom s vanilkou.

    Tvarohové taštičky plnené lekvárom - obrázok 1
  2. 2

    Ked chcem urobit slane keksy, cesto rozvalkam trochu hrubsie, asi 7-8mm. Potriem rozslahanym vajickom, posypem hrubou solou, makom, sezamom a vykrajujem malou formickou rozne tvary. Upeciem v rure 180'C tiez asi 20min.

    Tvarohové taštičky plnené lekvárom - obrázok 2

Diskusia k receptu

wevewe
vyborne. mam rada take univerzalne recepty. vdaka
janger
@palokuchki , to musi byt tvaroh asi taky ""husty"", slovensky? My tu mame iba tie kremove, to by bolo zrejme riedke cesto...Alebo si ho zase budem musiet vyrobit (ten tvaroh ;-)myslim )....Pekny a jednoduchy recept!
evanaaa
Janger, možno tá múka to zahustí. Tvaroh sa dá zahustiť aj puding. práškom alebo Zlatým klasom, keď sa ale robí plnka, možno aj tu by to šlo, Palokuchki ti poradí.
jody
Vajicko netreba? Ale cesto je super, musim skusit.
palokuchki
@janger , ja som pouzila domaci tvaroh, ktory bol husty. Ten riedky kremovy by tam nebol dobry. @jody , vajicko tam netreba. Som rada ze sa vam recept paci. Je to velmi jednoduche.
ejta
toto cesto poznám, ale doteraz som z neho robila iba pagáče, sú výborné, vždy sa po nich iba zapráši. Pridávam do cesta 1 lyžicu vegety a je lepšie ho nechať cez noc odležať v chladničke. Ale teraz vyskúšam aj na sladko. Dík za nápad.
alexdidi
poznám toto cesto, je výborné, jednoduché, doporučujem všetkým...@janger , ja som robila aj z jemného tvarohu a bolo to výborné, len nesmie byť veľmi riedky, lebo aj tie sú rôznej konzistencie. Použila som Sabi v črievku(neviem, či ho poznáš)...
janger
Dakujem za poradenie @palokuchki a aj tebe @alexdidi. Ten Sabi nepoznam, tu je to v takych kelimkoch polkilovych a bojim sa tiez, ze je na to trochu riedky. Takze bude to zase ""domaca vyroba"" ;-).
marienka44
Recept poznam aj na sladko, aj na slano. Trochu kyp. prasku sa moze dat do cesta, vajicko netreba. Robievame z neho slane tycinky, ako z listkoveho cesta.
palokuchki
@marienka ja nedavam prasok do peciva, tvaroh spravi to ze cesto naskoci ako listkove. Mas pravdu jar uz konecne zacala, to boli moje prve narcisy. Teraz ich je uz plna zahrada.
darinocka
Krásne foto a super recept alebo naopak?Cesto "Univerzál" som tiež chcela uviesť.Robím ho v pomere 25:25:25.Tvaroh,múka,tuk a skutočne sa dá nasladko aj naslanok
zuzana67
Takéto taštičky s lekvárom robievam aj ja. Sú výborné.
ruzzka
Dnes som robila, plnila som však jablckami zmiesanymi so skoric.cukrom. Výborne! Je ich však veľmi veľa, tak som zvedava aké budú na druhý den:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia