Tvarohové šúľance s makom

Autor receptu: salinka

Ponúkam recept na rýchle a chutné jedlo, ktorým sa zavďačíte hlavne malým stravníkom:-) Recept mám z Rakúska, kde sa podáva s jablkovou výživou. Miesto toho môžete ponúknuť mlieko.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Tvaroh, maslo, vanilkový cukor, citrónovú kôru, štipku soli a vajce (použila som len jedno), spolu vymiešame.
  3. Pridáme krupicu a múku. Znova premiešame.
  4. Cesto vypracujeme na hladký bochník a dáme ho na 15 min. do chladničky.
  5. Na pomúčenej doske z bochníka vytvarujeme šúľanec asi hrúbky prsta. Z neho odkrajujeme menšie kúsky a dlaňami formujeme na malé šúľance. Medzitým si dáme do hrnca variť dostatočné množstvo vody, ktorú trochu prisolíme.
  6. Šúľance vložíme do vriacej vody a necháme pomaly variť, asi 10 minút, pokiaľ neplávajú na povrchu.
  7. Uvarené prelejeme cez sitko, dáme do misky, posypeme cukrom, makom a polejeme roztopeným maslom. Podávame s jablkovou výživou.