Tvarohové šúľance s makom
Autor receptu: salinka
Ponúkam recept na rýchle a chutné jedlo, ktorým sa zavďačíte hlavne malým stravníkom:-) Recept mám z Rakúska, kde sa podáva s jablkovou výživou. Miesto toho môžete ponúknuť mlieko.
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Tvaroh, maslo, vanilkový cukor, citrónovú kôru, štipku soli a vajce (použila som len jedno), spolu vymiešame.
- Pridáme krupicu a múku. Znova premiešame.
- Cesto vypracujeme na hladký bochník a dáme ho na 15 min. do chladničky.
- Na pomúčenej doske z bochníka vytvarujeme šúľanec asi hrúbky prsta. Z neho odkrajujeme menšie kúsky a dlaňami formujeme na malé šúľance. Medzitým si dáme do hrnca variť dostatočné množstvo vody, ktorú trochu prisolíme.
- Šúľance vložíme do vriacej vody a necháme pomaly variť, asi 10 minút, pokiaľ neplávajú na povrchu.
- Uvarené prelejeme cez sitko, dáme do misky, posypeme cukrom, makom a polejeme roztopeným maslom. Podávame s jablkovou výživou.