Tvarohové koláče

Tvarohové „sochniky“ z Ukrajiny

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Plnka: Zmiešame tvaroh, jeden žĺtok, 30 g múky, 40 g cukru a kyslú smotanu. Vypracujeme hladkú plnku.
  2. Cesto: Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom dopenista a pridáme žĺtky, múku, soľ a kypriaci prášok. Vypracujeme hladké cesto a dáme ho do chladničky na 10 minút.
  3. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy s priemerom asi 5 cm a plníme ich tvarohovou plnkou. Potom preložíme na polovicu. Pripravené taštičky ukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 25–30 minút dozlatista.