Tvarohové pečivo - fit žemle fotorecept
Foto: dvorka
Včera som objavila na internete obrázok pečiva, ktorý ma nadchol svojou farbou. Našla som si recept a zistila som, že je veľmi jednoduchý, žemle Zobraziť celý popisVčera som objavila na internete obrázok pečiva, ktorý ma nadchol svojou farbou. Našla som si recept a zistila som, že je veľmi jednoduchý, žemle len z tvarohu, vajec, soli a prášku do pečiva. Nedalo mi to a hneď ráno som si kúpila tvaroh a žemle upiekla. Majú podobnú chuť ako omeleta, ale asi treba vyskúšať a ohodnotiť.
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Ako prvé som si dala rozohriať rúru na 150 °C. K tvarohu som pridala trochu soli, prášok do pečiva, žĺtky. V pôvodnom recepte pridávali korenie alebo bylinky. Ja som dala len ľanové semienka asi za lyžicu.
-
2
Kým som miešala tvarohovú masu, dala som si vymiešať bielkový sneh so štipkou soli.
-
3
Tvarohovú zmes s bielkovým snehom som zľahka, ale dobre premiešala.
-
4
Na plech s papierom na pečenie som uložila kôpky veľkou lyžicou. Skúsila som aj malou a vtedy sú žemličky menšie, nafúknutejšie a pravdaže je ich viac. Z tohto množstva mi vyšlo 18 žemlí (za lyžicu cesta) a tri z lyžičky.
-
5
A tu sú upečené. Vpredu vidno veľké aj malé žemle.
-
6
Na druhý pokus som piekla nie teplým vzduchom, ale pečením zhora a zdola. Žemle boli také, aké mali byť.
-
7
Dali sa aj prekrojiť a naplniť pomazánkou.
Prepáčte už som si všimla že to tam máte uvedené :)
Oopsie placky, pozri na nete. Niekomu sa podaria, niekomu nie. Asi záleží na pevnosti snehu
Dik, pozerala som, tvaroh som mala tucny a sneh poriadny, podla mna tomu treba vytnut vyssiu teplotu.
Určite. A ja by som ich aj nechala vychladnúť v pootvorenej rúre
No co, trénink dělá závodníka. Bych si příště dala záležet- naklást těsto navysoko, s malým průměrem. Trochu přidat stupňů při pečení - každá trouba peče jinak. Určitě trouba - klasika ohřev zespodu i z vrchu, tak jak je psáno v bodě 6. No prostě je to spíš hříčka přírody než žemla. Držím pěstě, milá Afi!
Ved hej, keby boli aspon trochu vyskocili, ale oni sa hned dali do podoby placky, takze nemalo co splasnut :-)
Ja davam lnena seminka pomleta ve mlynku na kafe, vyskoci mne o neco vice, typu skvarkove placky. Jinak pouzivam ricottu, tvaroh je zde velka neznama, musim si ho sama vyrobit, coz delam, ale pak ho obvykle snim na prirodno .......
i tu ich má nízke..asi také majú byť...:
m.mojetrenerka.webnode.cz/news/cim-nahradit-pecivo-/#.VNi0-FCPRH0...