Tvarohové fitness žemle
Tvarohové pečivo - fit žemle (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Včera som objavila na internete obrázok pečiva, ktorý ma nadchol svojou farbou. Našla som si recept a zistila som, že je veľmi jednoduchý, žemle len z tvarohu, vajec, soli a prášku do pečiva. Nedalo mi to a hneď ráno som si kúpila tvaroh a žemle upiekla. Majú podobnú chuť ako omeleta, ale asi treba vyskúšať a ohodnotiť.
20 minút príprava |
25-30 minút na 150 °C |
Postup
- Ako prvé som si dala rozohriať rúru na 150 °C.
K tvarohu som pridala trochu soli, prášok do pečiva, žĺtky. V pôvodnom recepte pridávali korenie alebo bylinky. Ja som dala len ľanové semienka asi za lyžicu.
- Kým som miešala tvarohovú masu, dala som si vymiešať bielkový sneh so štipkou soli.
- Tvarohovú zmes s bielkovým snehom som zľahka, ale dobre premiešala.
- Na plech s papierom na pečenie som uložila kôpky veľkou lyžicou. Skúsila som aj malou a vtedy sú žemličky menšie, nafúknutejšie a pravdaže je ich viac.
Z tohto množstva mi vyšlo 18 žemlí (za lyžicu cesta) a tri z lyžičky.
- A tu sú upečené. Vpredu vidno veľké aj malé žemle.
- Na druhý pokus som piekla nie teplým vzduchom, ale pečením zhora a zdola. Žemle boli také, aké mali byť.
- Dali sa aj prekrojiť a naplniť pomazánkou.