Tvarohové fitness žemle

Tvarohové pečivo - fit žemle (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Včera som objavila na internete obrázok pečiva, ktorý ma nadchol svojou farbou. Našla som si recept a zistila som, že je veľmi jednoduchý, žemle len z tvarohu, vajec, soli a prášku do pečiva. Nedalo mi to a hneď ráno som si kúpila tvaroh a žemle upiekla. Majú podobnú chuť ako omeleta, ale asi treba vyskúšať a ohodnotiť.

20 minút
príprava
25-30 minút
na 150 °C

Postup

  1. Ako prvé som si dala rozohriať rúru na 150 °C. K tvarohu som pridala trochu soli, prášok do pečiva, žĺtky. V pôvodnom recepte pridávali korenie alebo bylinky. Ja som dala len ľanové semienka asi za lyžicu.
  2. Kým som miešala tvarohovú masu, dala som si vymiešať bielkový sneh so štipkou soli.
  3. Tvarohovú zmes s bielkovým snehom som zľahka, ale dobre premiešala.
  4. Na plech s papierom na pečenie som uložila kôpky veľkou lyžicou. Skúsila som aj malou a vtedy sú žemličky menšie, nafúknutejšie a pravdaže je ich viac. Z tohto množstva mi vyšlo 18 žemlí (za lyžicu cesta) a tri z lyžičky.
  5. A tu sú upečené. Vpredu vidno veľké aj malé žemle.
  6. Na druhý pokus som piekla nie teplým vzduchom, ale pečením zhora a zdola. Žemle boli také, aké mali byť.
  7. Dali sa aj prekrojiť a naplniť pomazánkou.