Tvarohové fitness žemle
	        Tvarohové pečivo - fit žemle (fotorecept)
	        Autor receptu: dvorka
	         
	        
	        Včera som objavila na internete obrázok pečiva, ktorý ma nadchol svojou farbou. Našla som si recept a zistila som, že je veľmi jednoduchý, žemle len z tvarohu, vajec, soli a prášku do pečiva. Nedalo mi to a hneď ráno som si kúpila tvaroh a žemle upiekla. Majú podobnú chuť ako omeleta, ale asi treba vyskúšať a ohodnotiť.
| 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	25-30 minút  na 150 °C  | 
Postup
- Ako prvé som si dala rozohriať rúru na 150 °C. 
K tvarohu som pridala trochu soli, prášok do pečiva, žĺtky. V pôvodnom recepte pridávali korenie alebo bylinky. Ja som dala len ľanové semienka asi za lyžicu.
 - Kým som miešala tvarohovú masu, dala som si vymiešať bielkový sneh so štipkou soli.
 - Tvarohovú zmes s bielkovým snehom som zľahka, ale dobre premiešala.
 - Na plech s papierom na pečenie som uložila kôpky veľkou lyžicou. Skúsila som aj malou a vtedy sú žemličky menšie, nafúknutejšie a pravdaže je ich viac. 
Z tohto množstva mi vyšlo 18 žemlí (za lyžicu cesta) a tri z lyžičky.
 - A tu sú upečené. Vpredu vidno veľké aj malé žemle.
 - Na druhý pokus som piekla nie teplým vzduchom, ale pečením zhora a zdola. Žemle boli také, aké mali byť.
 - Dali sa aj prekrojiť a naplniť pomazánkou.