Tvarohové koláčiky s arašidovým maslom fotorecept
Foto: zirafninka1
Niečo pre milovníkov arašidového masla.
porcií
Suroviny
Korpus: | |
130 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
Tvarohová hmota: | |
350 g |
|
1/4 pohára |
|
150 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
pár kvapiek |
|
Čokoládový krém: | |
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Bebe keksy si pomelieme alebo podrvíme. Maslo roztopíme. Pripravíme hnedý cukor.
-
2
Keksy, cukor a roztopené maslo spolu dobre premiešame.
-
3
Pripravíme si muffinkovú formu. Vystelieme ju papierovými košíčkami. Do každého košíčka dáme kôpku pripravenej hmoty.
-
4
Dnom pohára vhodnej veľkosti hmotu rovnomerne roztlačíme v košíčku. V rúre vyhriatej na 180 °C zapečieme 10 min. Necháme vychladnúť.
-
5
V mise zmiešame elektrickým šľahačom tvaroh, kyslú smotanu, arašidové maslo. Pridáme cukor a vanilkový extrakt. Nakoniec pridáme vajíčka a štipku soli. Šľaháme kým sa všetky suroviny nespoja do krému.
-
6
Krémom naplníme košíčky. Pečieme pri teplote 150 °C cca 40 min. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote, následne preložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
-
7
Na čokoládový krém si pripravíme smotanu a maslo. Horkú a mliečnu čokoládu nalámeme na kúsky.
-
8
Smotanu v malom hrnci zohrejeme. Odstavíme a do horúcej prihodíme čokoládu. Miešame metličkou do úplného rozpustenia. Na záver pridáme kúsok masla a miešame. Čokoládovú hmotu necháme vychladnúť. Občas premiešame. Krém bude pomaly hustnúť.
-
9
Keď je krém dostatočne hustý, naplníme cukrárske vrecúško a tvarohové koláčiky ním ozdobíme.
,