Tvarohové knedle s jahodami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme metlou a pridáme k nemu vajcia, soľ, prelisovaný mäkký tvaroh a väčšiu časť mlieka. Zmes starostlivo rozmiešame, pridáme hrubú múku (trochu múky si necháme na posypanie dosky a vaľkanie cesta).
  2. Do cesta prilejeme zvyšok mlieka a cesto vypracujeme a vyvaľkáme na tenší plát, nakrájame na štvorčeky asi 4x4 cm a na ne kladieme opláchnuté jahody, ktoré starostlivo zabalíme a vytvarujeme knedle.
  3. Knedle vkladáme do vriacej, mierne osolenej vody a pomaly varíme, premiešame, aby sa neprichytili ku dnu nádoby. Varíme približne 5 minút. Pred podávaním posypeme knedle nastrúhaným tvarohom a práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.