Tvarohové guľky

Tvarohové guľky s malinami bez lepku

Autor receptu: novalim

Milujeme ovocné guľky. Aj vy? Ak áno, poďte si s nami pripraviť tieto úžasne vláčne tvarohové guľky bez lepku.* Ako náplň sme zvolili maliny a posypali sme si ich makom aj orechami. Dajú sa obmieňať s rôznym ovocím - čo máte po ruke, to môžete použiť. Sú rýchlo hotové, takže obed či večera je raz-dva na stole.

45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto dáme do veľkej misy, premiešame varechou a potom ručne vypracujeme mierne lepivé kompaktné cesto. Postupne z cesta odoberáme rovnaké kúsky (malo by nám z tejto dávky vyjsť asi 20 guliek - môžeme si ho dopredu rozdeliť na 20 rovnakých častí).
  2. Každý kúsok cesta roztlačíme na hrubšiu placku. Do stredu vložíme zo tri maliny a dôkladne zabalíme do guľky. Povrch môžeme ešte obaliť alebo posypať trochou múky, aby sa guľky pri varení nezlepili.
  3. Guľky vložíme do vriacej, mierne osolenej vody a varíme asi 10 minút - vyplávajú na povrch. Počas varenia občas guľky podoberieme dierkovanou naberačkou, aby sa neprilepili ku dnu hrnca. Uvarené vyberieme z hrnca, posypeme makom alebo orechami s cukrom a prelejeme maslom. Podávame ešte teplé.