Tvarohové derklíky fotorecept

tinca - fotkatinca, 17. mája 2014
Tvarohové derklíky (fotorecept)
Foto: tinca

Často sme tieto koláčiky piekli, dávnejšie som ich nerobila a dnes prišla chuť, tak sú na svete.

40 ks
porcií
30 minút
príprava
20_25 minút
na 180 °C

Suroviny

Na kvások:
1 PL
1 ČL
40 g
100 ml
Na cesto:
500 g
75 g
štipka
50 ml
100 g
2 ks
250 ml
 na vymazanie plechu
Tvarohová náplň:
400 g
1 bal
2 PL
80 g
z 1 citróna
1 ks
Na dokončenie:
 na posyp

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások: múku zmiešame s cukrom, pridáme rozdrobené droždie, vlažné mlieko, premiešame a necháme kysnúť.

    Tvarohové derklíky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si cesto: preosiatu múku zmiešame s cukrom a soľou. Pridáme kvások a zamiešame. Potom ostatné suroviny olej, rozpustené maslo, žĺtky rozmiešané v mlieku a vypracujeme cesto, ktoré posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.

    Tvarohové derklíky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým nám cesto pracuje pripravíme si tvarohovú náplň. Tvaroh roztlačíme vidličkou, pridáme žltok, vanilkový cukor, práškový cukor, kôru z citróna a nakoniec hrozienka. Zamiešame. Cukor si môžete upraviť podľa toho aké sladké máte radi.

    Tvarohové derklíky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto nám nakyslo a môžeme plniť.

    Tvarohové derklíky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1 cm a pokrájame na štvorce 10x10 cm. Do stredu dáme tvarohovú náplň a vždy dva a dva protiľahlé vrchy štvorca pevne spojíme.

    Tvarohové derklíky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zavinuté derklíky ukladáme na maslom vymazaný plech, kde ich ešte pekne dotvarujeme. Bočné strany aj medzery potrieme maslom, alebo olejom. Potom ich ešte necháme cca 15´ podkysnúť.

    Tvarohové derklíky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 20-25´ pri teplote 180 st.C.

    Tvarohové derklíky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené a vychladnuté derklíky posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!

    Tvarohové derklíky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nóó, tie sú krásne nadýchané a páperové, vydarili sa ti...a derklík počujem prvý krát :-)