Foto: monda
Každé buchty ,ktoré pečiem sú bez vajca a sú mäkkučké . To ma naučila moja mama ani ona nikdy nedávala do kysnutých buchiet vajce. Zobraziť celý popisKaždé buchty ,ktoré pečiem sú bez vajca a sú mäkkučké . To ma naučila moja mama ani ona nikdy nedávala do kysnutých buchiet vajce. Treba len riadne vymiesiť cesto. Aj tieto tvarohové sú ako vatičky,preto ponúkam svoj recept .
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások. Do hrnčeka si dáme rozdrvené droždie 1 čaj.lyžičku kryšt.cukru ,medzi prsty múky a zalejeme do polovice hrnčeka vlažným mliekom. Necháme vykysnúť.Do misy dáme múku, pridáme ostatný cukor, olej, soľ a nakoniec kvások. Vypracujeme cesto a pridávame ostatné mlieko ,dobre cesto vymiesime a necháme ho nakysnúť na pol hodiny zakryté utierkou.
-
2
Ked máme vykysnuté cesto , tak si z neho povykrajujeme na pomúčenej doske kúsky ,ktoré naplníme tvarohom.
-
3
Každý kúsok zatočíme do tvaru buchty. Dáme na vymastený plech / ja som použila takúto formu ktorú vidíte na obrázku - mne sa v nej veľmi dobre pečie./ Povrch buchiet pomastíme olejom a necháme na chvíľku nakysnúť.
-
4
Potom ich dáme upiecť do trúby asi tak 35 minút na 180 stupňoch v elektrickej trúbe. Upečené pomastíme olejom.
-
5
Necháme ich chvíľu vychládnuť a pocukrujeme ich.
-
6
A tu sú už hotové , na zjedenie.
-
7
Takto vyzerá buchta vo vnútri.
-
8
A ešte jedna fotka , už iba mliečko pridať a môžme ochutnať.
-
9
Z tejto dávky mi vyšlo 12 tvarohových buchiet.
súhlasím s tebou..naučila som sa to od tohoto šikovného pána:
varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-pecene-buchty-fotorecep...
dokonca aj iné kysnuté robím bez vajca..len fajnové "vianočkové"-dávam žltky...:-)
Zo svojej skusenosti viem a aj veľa raz robím,že žltko dám do cesta a bielko vyšľahám na sneh a tak zarobím. Vtedy je cesto nadýchanejšie a jemnejšie.
Len malá poznámka, pocukruj ich ešte za horúca, bude na nich lepšie ten práškový cukor držať.
ja ked robim kysnute, rozpalim ruru najviac kolko to da a na pozadovanu teplotu znizim, az ked mam plech v rure, takze teplotou to nebude
ak mas teplovzdusnu a zapla si ventilator, zrejme bolo treba skratit cas
ono si to treba odsledovat, lebo naozaj kazda rura je ina
co som pozerala recept, v nom by chyba nemala byt, aj ked ja nechavam kysnut vseobecne dlhsie v kazdej faze, ak pusti cas :-)
a este je fajn vlozit do rury plechacik s vodou, ona ako sa pocas pecenia odparuje, dviha a zjemnuje cesto :-)
skusenejsie varechacky mozno pridu na to, kde sa stala chyba, ja zatial iba takto :-)
vela zdaru a pekny den zelam :-)