Tvarohové buchty bez vajca

monda - bez fotkymonda, 1. mája 2013
Tvarohové buchty bez vajca
Foto: monda

Každé buchty ,ktoré pečiem sú bez vajca a sú mäkkučké . To ma naučila moja mama ani ona nikdy nedávala do kysnutých buchiet vajce. Zobraziť celý popisKaždé buchty ,ktoré pečiem sú bez vajca a sú mäkkučké . To ma naučila moja mama ani ona nikdy nedávala do kysnutých buchiet vajce. Treba len riadne vymiesiť cesto. Aj tieto tvarohové sú ako vatičky,preto ponúkam svoj recept .

12
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

30 dkg
5 dkg
1/2 kocky
2 dl
1/2 dl
štipka
Náplň:
250 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások. Do hrnčeka si dáme rozdrvené droždie 1 čaj.lyžičku kryšt.cukru ,medzi prsty múky a zalejeme do polovice hrnčeka vlažným mliekom. Necháme vykysnúť.Do misy dáme múku, pridáme ostatný cukor, olej, soľ a nakoniec kvások. Vypracujeme cesto a pridávame ostatné mlieko ,dobre cesto vymiesime a necháme ho nakysnúť na pol hodiny zakryté utierkou.

    Tvarohové buchty bez vajca - obrázok 1
  2. 2

    Ked máme vykysnuté cesto , tak si z neho povykrajujeme na pomúčenej doske kúsky ,ktoré naplníme tvarohom.

    Tvarohové buchty bez vajca - obrázok 2
  3. 3

    Každý kúsok zatočíme do tvaru buchty. Dáme na vymastený plech / ja som použila takúto formu ktorú vidíte na obrázku - mne sa v nej veľmi dobre pečie./ Povrch buchiet pomastíme olejom a necháme na chvíľku nakysnúť.

    Tvarohové buchty bez vajca - obrázok 3
  4. 4

    Potom ich dáme upiecť do trúby asi tak 35 minút na 180 stupňoch v elektrickej trúbe. Upečené pomastíme olejom.

    Tvarohové buchty bez vajca - obrázok 4
  5. 5

    Necháme ich chvíľu vychládnuť a pocukrujeme ich.

    Tvarohové buchty bez vajca - obrázok 5
  6. 6

    A tu sú už hotové , na zjedenie.

    Tvarohové buchty bez vajca - obrázok 6
  7. 7

    Takto vyzerá buchta vo vnútri.

    Tvarohové buchty bez vajca - obrázok 7
  8. 8

    A ešte jedna fotka , už iba mliečko pridať a môžme ochutnať.

    Tvarohové buchty bez vajca - obrázok 8
  9. 9

    Z tejto dávky mi vyšlo 12 tvarohových buchiet.

Diskusia k receptu

betka33
ano bez vajicka su stale makke , kym sa nestihmú zjest, mas ich pekne urcite aj chutne, ja davam aj citr.koru do cesta a niekedy aj VC aby vonali
ancicka
Do kysnutého nemúsi ísť vajce,no žltko by nezaškodilo.Ja si pamätám ešte z domu,že mama vravievala ,že bielko spôsobuje to v ceste,že cesto ked postojí,tak skôr schne.ja dávam vajíčka,lebo mám svoje a vždy zarobím toľko,že sa raz-dva minú.
Zo svojej skusenosti viem a aj veľa raz robím,že žltko dám do cesta a bielko vyšľahám na sneh a tak zarobím. Vtedy je cesto nadýchanejšie a jemnejšie.
turistka
@Monda , občas pečiem buchty, tak som si Tvoje recept dala do KK a príležitostne upečiem.
mirkamt
jéééj, tie buchtičky sú prekrásne, len sa zahryznúť ;-)
valeri
Máš ich jedna báseň :-)), ani ja nedávam vajíčko, tiež viem od skúsených pekárok, že od vajíčka rýchlo kysnuté cesto stvrdne, ale od žĺtka je mäkučné.
tina4840
Pred chvíľou som dopiekla, 4 som už zjedla horúce.... výborný recept.
Len malá poznámka, pocukruj ich ešte za horúca, bude na nich lepšie ten práškový cukor držať.
radost
včera som robila osie orechové hniezda..cesto takéto..bez vajca..ked mám kyslé mlieko-dám to-trošku ho prihrejem-"ztvarožie"..a to tiež pomáha cesto urobiť mäkkým..aj dnes je vatové..:-)
zuzisko
Prosim Vas viete mi poradit preco mi buchty v rure nenakysli ale su ako kamen? Kvasok bol dobry, cesto nakyslo, na plechu kysli tiez ale potom ako sa piekli tak nic. Mohlo vadit, ze rura bola predhriata? Dakujem za odpoved.
smejkad
ahoj @zuzisko :-)
ja ked robim kysnute, rozpalim ruru najviac kolko to da a na pozadovanu teplotu znizim, az ked mam plech v rure, takze teplotou to nebude
ak mas teplovzdusnu a zapla si ventilator, zrejme bolo treba skratit cas
ono si to treba odsledovat, lebo naozaj kazda rura je ina
co som pozerala recept, v nom by chyba nemala byt, aj ked ja nechavam kysnut vseobecne dlhsie v kazdej faze, ak pusti cas :-)
a este je fajn vlozit do rury plechacik s vodou, ona ako sa pocas pecenia odparuje, dviha a zjemnuje cesto :-)
skusenejsie varechacky mozno pridu na to, kde sa stala chyba, ja zatial iba takto :-)
vela zdaru a pekny den zelam :-)
strelka
Ked pridam do hrudkoveho tvarohu iba cukor a citr.koru,nemoze to mat taku kasovitu konzistenciu. Bude to sypke. VZDY, ked mi je nieco na recepte podozrive, recept nevyjde.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia