Tvarohová torta s ovocím

Autor receptu: 3sandra3

Recept "odkukaný" z internetu, dnes urobený.

Postup

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a soľ do peny. Za stáleho šľahania postupne pridáme žĺtky.
  2. Bielky predšľaháme a postupne pridávame cukor a ešte spolu vyšľaháme dotuha. Zľahka vmiešame mak s orieškami. Spojíme so žltkovou zmesou. Cestom naplníme vymastenú tortovú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. /Pozn. cesto je bez múky/. Elektrická rúra: 175 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2-3 Čas pečenia: asi 40 minút.
  3. Na prípravu krému dobre premiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a šťavu a vanilkový cukor. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu /uviedla som 4 lyžice/ na obale a zmiešame s tvarohom a šľahačkou.
  4. Vychladnutý korpus uvoľníme z formy, očistený okraj formy opäť upevníme okolo korpusu a uzavrieme. Tvarohovú náplň rovnomerne nanesieme na korpus a uhladíme. Na krém rozložíme ovocie. Na 2-3 hodiny uložíme do chladničky.
  5. Poleva: Do hrnca dáme šťavu + vodu, aby bolo 400 ml. /Ja som pridala aj trochu malinového sirupu/. Do vody dáme cukor a zlatý klas a uvaríme puding, ktorým zalejeme ovocie na torte. Dáme do chladničky.