Foto: danda3
Tento úžasný recept som našla v malej knižke od Anne Wilson a nedalo mi nevyskúšať ju, aj príležitosť sa našla, bola pre syna k Zobraziť celý popisTento úžasný recept som našla v malej knižke od Anne Wilson a nedalo mi nevyskúšať ju, aj príležitosť sa našla, bola pre syna k meninám. Keďže nám veľmi chutila, rozhodla som sa pridať ju sem pre vás, je to môj prvý recept na tejto stránke, tak dúfam, že vás inšpiruje.
porcií
príprava
Postup
-
1
Keksy rozmixujeme, pridáme roztopené maslo a zmiešame.
-
2
Vzniknutú zmes utlačíme na dno a boky tortovej formy (23cm), ktorú sme predtým jemne potreli olejom. Uhladíme ju pomocou hladkého pohára. Dáme stuhnúť do chladničky.
-
3
Tvaroh, salko a citrónovú kôru vyšľaháme. Ananásový kompót scedíme.
-
4
Pripravíme si želatínový stužovač podľa návodu, len namiesto vody dáme ananásovú šťavu. Pridáme do zmesi a vyšľaháme.
-
5
Nakoniec pridáme na menšie kúsky pokrájaný ananás (za malú misku si odložíme na ozdobu) a citrónovú šťavu.
-
6
Náplň rozotrieme do pripravenej formy, uhladíme a dáme minimálne na 4 hodiny do chladu, najlepšie cez noc.
-
7
Stuhnutú tortu ozdobíme zbytkom ananásu, ja som pridala aj kandizovaný ananás a zalejeme tortovým želé dr. Oetker, pripraveným podľa návodu. Nesmie byť horúce. Necháme stuhnúť.
-
8
A už si len vychutnávame úžasnú chuť tortičky! Dobrú chuť!
-
9
Tu je tá istá plnka, len s čučoriedkami a upiekla som dva čokoládové pláty, navrch som dala gaštanovú šľahačku (2ks šľahačka v prášku - môže byť aj klasická, vyšľahať podľa návodu, potom pridať 250g gštanového pyré).
Diskusia k receptu