Tvaroháč s ríbezľami (fotorecept)

Autor receptu: kika22222

V záhrade máme veľa ríbezlí, tak som spravila tento nenáročný a veľmi dobrý koláčik. Využila som recept na hrnčekové cesto zo stránky nanicmama.sme.sk.

30 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si spravíme ríbezľovú polevu. Rozmixujeme ríbezle, dáme do hrnčeka, pridáme cukor, chvíľku povaríme a prepasírujeme cez sítko. Prepasírovanú šťavu opäť chvíľku povaríme, pridáme kukuričný škrob a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Necháme vychladnúť.
  2. V miske zmiešame všetky ingrediencie na cesto.
  3. Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme väčšiu polovicu cesta.
  4. Pripravíme si tvarohovú plnku. Tvaroh,smotanu,cukor podľa chuti,hrubú múku a vajíčko vymiešame a vylejeme na cesto.
  5. Na plnku poukladáme ríbezle. Lyžicou poprskáme koláč zvyšným cestom a vychladnutou ríbezľovou polevou.
  6. Dáme piecť na 175 st. a vychladnutý koláčik pocukríme. Prajem dobrú chuť.