Tuniakové cestoviny (fotorecept)

Autor receptu: lucka81

Vynikajúce tuniakové cestoviny.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Vodu na cestoviny osolíme, vlejeme do nej šťavu z tuniaka a dáme variť. Cestoviny uvaríme podľa návodu.
  3. Cesnak si nakrájame na malé kocky, chvíľu osmažíme.
  4. Pridáme rajčinový pretlak.
  5. Do pretlaku pridáme masox, podľa chuti vegetu, majorán a štipku oregana. Na miernom ohni varíme. Kto má rád štipľavé môže pridať aj chilli.
  6. Keď sa nám masox rozpustí pridáme tuniaka a ešte tak 2min povaríme.
  7. Hotovú tuniakovú omáčku vylejeme na uvarené cestoviny, posypeme strúhaným syrom podľa vášho výberu a môžeme podávať.