Tukožrútska polievka

paes73 - fotkapaes73, 8. októbra 2011

Suroviny nakrájať na kúsky, 10 minút variť na veľkom ohni a potom cca 40 minút dovárať, kým zelenina nezmäkne. Môže sa osoliť, okoreniť a Zobraziť celý popisSuroviny nakrájať na kúsky, 10 minút variť na veľkom ohni a potom cca 40 minút dovárať, kým zelenina nezmäkne. Môže sa osoliť, okoreniť a nakoniec pridať pažítku, alebo petržlenovú či zelerovú vňať.

10
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

5 ks väčšia
2 ks veľká
2 kg
1 kg
1 zväzok -duté stopky
1/2 ks (väčší)
2 kocky alebo kurací - nie bravčový
100 g




Postup

  1. 1

    Kapustu nakrájame, ale nie ako do kapustnice - úzke dlhé, ale úzke a kratšie. Cibuľu nakrájame na väčšie kocky, ostatnú zeleninu ako chceme, najlepšie tiež na stredné kocky. Ak sa na zelerovej vňati nachádzajú aj listy, nevadí. Nijako to neuškodí. Podstatná je však práve jej dutá časť. Rajčiny nešúpeme !

  2. 2

    Najprv dáme do hrnca cca 0,5 L vody, kapustu a podusíme ju - stratí tak 2/3 objemu. Následne pridáme cibuľu zamiešame a cca 10 minút ešte dusíme. Potom pridáme ostatnú zeleninu a cca po pätnástich minútach dolejeme vodu asi 2 cm pod okraj hrnca a 40 minút varíme, kým ostatná zelnina nezmäkne. A je to. Nebolo to zložité...

  3. 3

    Polievka sa používa na chudnutie. Neje sa však samotná. Už po 3 dňoch by si človek mohol ublížiť, lebo neobsahuje bielkoviny. Preto sa kombinuje s ovocím, zeleninou a v malom množstve aj mäsom.

  4. 4

    Túto polievku môžete hltať v akomkoľvek množstve, kedykoľvek pocítite hlad. Neobsahuje kalórie a čím viac jej do seba dostanete, tým viac schudnete. Ak ste cez deň v práci, vezmite si ju so sebou. Počas chudnutia pite nesladený čierny alebo bylinkový čaj, nesladenú kávu, vodu. Výrazne pomáha čaj z kukuričných blizien. Ak ich máte nasušené, tak 1 PL na šálku záparu. Ak nemáte, tak si kúpte v lekárni a pýtajte si "stigmata Zea Mays". Ovocné šťavy nie. Ani diabetické.

  5. 5

    PRVÝ DEŇ Polievka + akékoľvek ovocie okrem banánov.

  6. 6

    DRUHý DEŇ Polievka + akákoľvek zelenia, najlepšie taká, čo má zelnú vňať (nie je podmienkou). Ak nemáte surovú, môžete jesť aj rozmrazenú či konzervovanú - priamo z konzervy, alebo dusenú na pare (max 15 minút). Vyvarujte sa príprave zo sušených strukovín, obilovín a kukurice. Na večeru si dnes môžete dať aj stredne veľký zemiak, opečený na grile (v trúbe) na rošte bez tuku. Potrieť si ho pred konzumáciou môžete nízkotučným rastlinným maslom. Ovocie dnes NEJEDZTE !

  7. 7

    TRETÍ DEŇ Polievka + akákoľvek zelenina a ovocie podľa chuti. Nejedzte pečený zemiak! Ani ak Vám ostal zo včera a je ľúto Vám ho vyhodiť. Pokiaľ ste doteraz jedli podľa týchto doporučení, mali by ste schudnúť 2-4 kilogramy.

  8. 8

    ŠTVRTÝ DEŇ Ako tradične polievka + banány a čisté nesladené a neochutené kyslé mlieko alebo acidko. Zjedzte minimálne 3 surové banány a vypite aspoň 1 L acidka. Zároveň v priebehu dňa vypite vody, koľko dokážete. Banány a mlieko sú síce bohaté na uhľohydráty, ale pomôžu Vám zahnať túžbu po cukroch.

  9. 9

    PIATY DEŇ Zasa polievka (musíte zjesť aspoň 1 pporciu, aj keby ste na ňu nemali chuť) + hovädzie (kuracie) mäso a rajčiny. Doprajte si 200-300 g mäsa (vegetariáni nízkotučný surový syr) duseného na pare, alebo grilovaného bez tuku (ja osobne gril nemám, ale výborne sa to robí v trúbe cca na 250°C tak, že na spodok trúby dám hlboký plech s vodou - doňho odkvapkáva tuk - na rošt položím pletivo s malými očkami a napácované mäso pečiem na ňom. Cca za 20 minút je mäso hotové). Za deň musíte tiež vypiť 8-10 pohárov vody, aby ste z krvi odbúrali kyselinu močovú. Rajčín môžete zjesť koľko chcete, minimálne však 5-6.

  10. 10

    ŠIESTY DEŇ Polievka (minimálne 1 porcia) + dusené či grilované mäso a zelenina. Na rozdiel od včerajšku, dnes si môžete dať mäsa koľko chcete. Kľudne si dajte aj 2-3 hovädzie steaky, zase však pečené na grile alebo rošte, bez tuku a zeleniny koľko chcete. Aj tú si môžete, ak Vám tak chutí, ugrilovať. Popri takej však hodne surovej. Ale pozor ! ŽIADNE PEČENÉ, ani inak upravované ZEMIAKY !

  11. 11

    SIEDMY DEŇ Polievka + ryža NATURAL, nesladený ovocný džús alebo čistá zeleninová šťava bez cukru. Opäť sa môžete napchať do prasknutia. (Kto nemá skúsenosti s ryžou NATURAL, tak varí sa cca o 30 minút dlhšie. Kto robí ryžu s cibuľou, je dobré cibuľu najprv povariť vo vode, potom pridať ryžu a doliať vodu, cca na palec nad ryžu.) Teraz ste na konci SIEDMEHO DŇA. Ak ste nepodvádzali, mali by ste byť ľahší o 5-9 kilogramov. Pokiaľ máte v úmysle v diéte pokračovať, dajte si od nej aspoň 2 dni prestávku, než začnete znova.

  12. 12

    Tento sedemdenný režim môžete podstúpiť kedykoľvek chcete. Pokiaľ ho budete dodržiavať, zbavíte svoj zažívací trakt toxínov a nečistôt a budete sa cítiť tak, ako nikdy predtým. Po siedmych dňoch stratíte 5-9 kg, no napriek tomu budete cítiť nadbytok energie. Počas cyklu (najskôr však po 3 dňoch) môžete zaznamenať zmeny v činnosti čriev. Ak sa Vám príliš krútia (výskyt u 1 z 1000), môžete si dopriať šálku otrúb, alebo vločiek. Aj keď môžete počas týždňa piť nesladenú kávu, už po 3 dňoch zistíte, že ju nepotrebujete. Polievka totiž okrem toxínov vyplavuje z krvi aj teín a kofeín.

  13. 13

    Ak chcete dosiahnuť čo najlepšie výsledky, MUSÍTE sa prinútiť čo NEJESŤ : Chlieb, pečivo, múčne jedlá. Alkohol, nápoje s bublinkami (vrátane dia),smažené jedlá. Ak hovädzie mäso nahradíte kuracím, treba z neho odstrániť kožu! Taktiež môžete v jednom mäsovom dni jesť rybu, ale iba v tom jednom, pretože ryba nemá proteíny potrebné pre Vaše telo počas tejto diéty, tak ako kura alebo hovädzina.

  14. 14

    Táto diéta sa znáša s akýmikoľvek liekmi Vyvinuté pre pacientovSECRED HEART MEMORY HOSPITAL, ktorý majú nadváhu, pre rýchly úbytok tukovej hmoty pred operáciami srdca a ciev.

  15. 15

    Poznámka na záver. Vyskúšal som, funguje. Priateľka to vzdala po troch dňoch a na kapustu sa nemohla pozrieť ani v obchode. Mne osobne polievka chutí doteraz a momentálne som v treťom cykle. Schudol som už 10 kg. Ešte tak 15 a budem zasa na svojich 90.

Diskusia k receptu

sovka62
5-9 kíl za sedem dní? To mi pripadá veľa, neohrozí to tvoje zdravie?
Ja sa radšej kontrolujem, aby som nepotrebovala chudnúť desiatky kíl, ak ak treba zhodiť dve-tri kilá, ide to aj bez drastických diét, stačí pridať pohybu.
wevewe
no mne sa to nejako nezda....5-9 kil za tyzden, dotycny pan po tretom cykle ma o 10 kg menej....teda ja na matiku nie som ale po troch tyzdnoch mal mat o 15-27 kg menej :-P niekde sa asi stala chyba heheh :-D
alenka0901
Mám ju odskúšanú. Schudla som za týždeň asi 5-6 kg. Podobne som s kapustovou polievkou dopadla aj ja. Na tretí deň som nemohla tú vôňu kapustovej polievky ani cítiť. S veľkým sebazaprením som po zvyšné dni do seba dostala kapustovú polievku. Asi po dvoch rokoch som si chcela zopakovať túto dietu. Uvarila som si polievku, ale keď som pri varení cítila len tú vôňu, už mi bolo dopredu zle. Polievka skončila v odpade. Týmto svojím príbehom nechcem znechutiť nadšencov chudnutia kapustovou polievkou, ale práve naopak, držím im palce.
ola111
Táto polievka je chuťovo veľmi dobrá,samá zeleninka,ale presne ako
@alenka0901 ,aj u mňa bol tretí deň kritický...Prvý deň je polievka výborná,druhý deň som sa robila,že ju nevidím,tretí deň som sa tvárila,
že absolútne nie som hladná,takže môžem povedať,možno dáke kilo
som schudla vďaka tomu,že som ju úspešne ignorovala:-)))
1x bubaya
tetulka
Teda gratulujem k takému úbytku váhy, ale teda nevím nevím, či je to dobré...lebo aj dochtori hovorá, že tolko schudnút za taký krátky čas mosí byt na úkor zdravá. Já sa priznám, toto leto som si hu varívala a velice mi chucila, ale hentaký recept som nemala na celý týden. Len taký, že poléfky móžem zest chodakolko, ale ostatné obmedzit -chleba, krumple, ryžu. Neschudla som any deko, ale som sa velice dobre cícíla, taká lahunká, aj omládnutá......ale len dokál som neišla okolo zrkadla....lebo odtál na mna kukala tá istá staršá bapka troška vác plnoštýhlá /fuj, že obézná ii.stup./, kerú tam vídam každý den....
mamatata2
Zišli by sa nám niektorým tie kilá dať dolu, ale u mňa to dopadlo, ako píše @tetulka. Ukladám a ešte skúsim.
hubata
Dievčatá ide to: len polievka sa nesmie jesť lyžicou, ale čínskymi paličkami!
Chyba je v recepte a nie vo vás.
sjuz
40 minút? to je zelenina uvarná do mŕtva a teda bez všetkých enzýmov a vitamínov...
dajda
Pri tejto polievke som schudla asi 11 kg -neviem presne,lebo je to 12-15 rokov. Za týždeň som zhodila 5 kg ,potom som nejedla pečivo a dietnejšie som sa stravovala týždeň.Znova prišla na jedálny lístok polievka,bolievala ma hlava-pomohla mi káva 2-3 cez deň,ale to mi nevadilo-hlavne že som chudla.Po parádnom schudnutí nastal problém -búšenie srdca,vysoký tlak a moja váha? nekomentujem,ale už mi aspon nebýva zle.Dočítala som sa,že pri diete sa vyplavuje draslík a potom sú také stavy,ako búšenie a podobne.
siruze
Držala som tuto dietu v júli, prísne, poctivo ako píše rozpis. Po 7 dňoch som schudla 5kg. Od vtedy ta polievka tvori základ mojej stravy. Jem všetko,ako predtým, ale minimalne 2x denne papam aj tu polievku. Okrem soboty..A schudla som už 9 kg..pomaly, potichu..som s nou spokojna a nedam na tu polievku dopustiť. Zakaždým ked ju varím - stále popri nedelnom obede - do nej dam inu zeleninku, raz ju robim s pretlakom, inokedy štiplavu..a chuti mi stale, nemam vyčitky ked si dam aj kolačik. Našla som si svoj sposob, pri ktorom som spokojna. Ale musim povedať, že ten skvely pocit lahkosti a energie som citila len v prvy tyžden, ked som tuto dietu držala naozaj prísne.
balabanka
Dobry,prave som vo 4 dni,polievka sa mi uz protivi,no ked badam vysledky na vahe,jem ju s nadsenim,3 kg uz mam dole,dufam,ze to pojde takto dobre aj dalej:-)
mendy30
Tak túto polievku uznávam,lebo vážne zaberá.Používa sa aj v nemocniciach.
S manželom si ju sem tam navaríme,hlavne na jar a úžasne prečistí organizmus,nehovoriac keď sa pridá cvičenie,ako sa pekne vytvaruje postavička.Samozrejme človek keď začne cvičiť schudne,ale skobinovať to s touto polievkou=rýchlejší a zaručený výsledok.
zdenulla
ja som si polievku rozmixovala, lebo som sa už za nič na svete nevedela prinútiť ju jesť (nemám totiž rada varenú zeleninu)..rozmixovaná mi chutí lepšie- chuťovo je síce rovnaká, ale nerušia ma tam tie kusy zeleniny..snáď to rozmixované nestráca účinok :)
1x raca
mariana33
bože, vrátili si mi spomienky, ja som na tretí deň skoro odpadávala, lebo pri pohľade na polievku mi bolo zle...ale to bolo už dávno, teraz si ju občas navaríme, ale len tak lebo raz za čas sa zjesť dá:o) a manžel ju má rád, lebo on je polievkový:o)
janushka
Aj sa sa pridavam k tým co maju pozitivne skusenosti, polievka super precisti organizmus, ja pri ej schudnem 3-4 kg. Treba podotknut že váha schudnutia v recepte je pre velmi obeznych ludi, pre ktorych je tato polievka v nemocniciach urcena. Ja konkretne krajam na "kocky" len kapustu ostatne varim cele, pretoze mne to nechuti ta ostatna zelenina, a posledny den ked nahodou uz nemozem tak pijem len tu vodu. Ale celkovo mne chudi, ja ju len dosolim, nedavam ani bujon. Velku vahu na chuti maju pardajky. Ked su paradajky s ozajstnou paradajkovou chutou je aj polievka oveeeela chutnejsia.
tirolka
Ahojte. Ja som začala s kapustovou polievkou v nedelu. Musim povedať, že dnes som varila už druhu porciu a urobila som ju trochu pikantnu. Pridala som čili/ male vločky/ a dala som aj zazvor. Je tepla aj ked je studená. Chuti mi tešim sa ked ju budem znova jest. Schudla som za tri dni 3 kilo a som spokojná. Držím palce všetkým čo chcú schudnúť.
alena45
za tri dni nemôžeš schudnúť 3 kilá, si asi len odvodnená, ale aj to poteší.
tirolka
no odvodnená asi ťažko ved normalne pijem dva až tri litr vody a teraz ešte o liter viacej. Aj ja som myslela , že sa to nedá , ale ak chceš dokážeš všetko.
tirolka
Ahojte všetci a prajem Vám krásny slnečný deň. Tak dnes je to ôsmy deň a môžem povedať, že to funguje. Dnes mám svojich vysnívaných 64 kíl. Za týždeň som zhodila 6 kíl a cítim sa perfektne, Musím povedať, že nie vždy som jedla to čo bolo odporúčané . Jedla som takmer všetko okrem chleba a pečiva . Dala som si aj koláčik , keď bola návšteva , ale som aj bicyklovala a trochu cvičila brušaky, mám dobrý pocit. a viem že kapustová polievka bude stále v mojej chladničke. Prajem dobrú chuť a veľa síl do ďalšieho chudnutia ,
kristien
Je to veľmi zaujímavé a rada by som to vyskúšala, no neviem, či tomu rozumiem správne. Ak napr. máme jesť polievku + ovocie, tak to ovocie na raňajky a zvyšok dňa polievku a to ovocie alebo tú polievku do seba máme pchať už od rána ? :-)) Ďakujem ! :-)
trubi
podľa mňa ako ti chutí viac

či si dáš na raňajky polievku, či ovocie, výsledok by mal byť rovnaký..

len hlavné je tú polievku jesť :)

ja som kedysi dávno schudla asi 2 kilá, ale to som nedržala prísne..
obor123
Ok. Kilá idú dolu. Ak sa prestane s diétou, lebo celý život sa to nedá vydržať, nenastane jo - jo efekt?
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ obor123 určite nastane jojo efekt,dieta je určená na prečistenie organizmu hlavne odvodnenie.
trubi
No podľa toho, ako začneš po nej jesť :D

ja jem po nej menej, no ešte nie tak celkom zdravo..
marianne
ja ju nahodou lubim aj ked neodtucnujem..ale taketo mnozstva teda nevarim,tak na jeden-dva dni
majo51
Nam keď polievka už tak nechutila tak sme ju vymixovali ponorným mixerom a zdala sa nám hned trochu iná.
cesticko
Ja začínam,nemyslím že s tým budem mať problém ke´d som jedla 3 týždne vkuse len vianočnú mačanku :DTak držte palce a napíšem výsledky.Polievka mi veľmi chutí dala som si tam aj chilli a kajenské korenie a navyše som pridala stopkový zeler a ružičkový kel.Hádam to pôjde aj tak dole.


bubaya
Tým čo budú dietovať s tukožravou polievkou, odporúčam používať analytickú váhu, ktorá ukazuje aj percento tuku a vody v tele. To len pre kontrolu, aby zistili, koľko z tých mínus kíl je tuk, a koľko len voda. Skoro všetky moje kolegyne ju držali a ja som im ju prepisovala na písacom stroji, pamätám ten čaj z kukuričných blizien, hehe. A celá budova smrdela od kelu a kapusty.
45678
Ak navarite normálnu kapustnicu,aj s mäsom,a budete jesť iba tu,nič iné tiež schudnete.:-) a vlastne hoci čo,treba dodržať primerane množstva .Tukozrutska polievka iba odvodnuje, rovnako ako kukuričný čaj,tak si myslím,že by mal každý zvážiť aj zdravotné riziko a cas,koľko ju bude papat.Ako som čítala vyššie v komentároch,niekto písal,že taká sa používa aj v nemocnici.Ano, ľahká zeleninová raz za 10 dní,ale nie ako spôsob odtucnovania. Ženy pamätajte na to,že nejaké kilo navyše je sexi:-))
1x bubaya
hrcmajster
Vydrží tá polievka 7dní v chladničke, či treba to viac krát variť?
monika077
Som veľmi spokojná s tou polievkou, veľmi dobre som sa po nej cítila ale skôr dosť odvodnila a stiahla žalúdok...za týždeň sa dá dať dole tých pár kíl naviac ... odporúčam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia