Foto: dorisa
V jednej prilohe Praktickej ženy na čokoládu, som našla zaujmavý recept, a nakoľko mám všetky suroviny doma, hneď som sa pustila do vianočného pečenia.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
150 g |
|
1 PL |
|
50 g |
|
60 g, v |
|
1 ks |
|
|
|
50 g,tmavá |
|
Náplň: | |
60 g, (maslo) |
|
100 g |
|
150 g, drvené |
|
100 g, nasekané |
|
50 g |
|
1 PL, (rumová aroma) |
|
2 PL |
|
50 g, posekaná nahrubo |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Múku zmiešame s kypriacim práškom. Cukor vymiešame s mäkkým tukom, pridíme vajce a našlaháme. Potom pridáme zmes muky a kypriaceho prášku. Vypracujeme cesto,ktoré nechame v chlade 1hodinu odležať.
-
3
Potom si urobíme náplň. Zmäknutý tuk vymiešame s cukrom. Pistácie a mandle nastruhame, pridáme slnečnicové semienka a nahrubo nastruhanú čokoládu. Orechovú zmes povlažíme rumom(aromou) a pomarančovou šťavou. Všetko vmiešame do tukovej hmoty.
-
4
Cesto vyberieme z chladničky a rozváľame ho na veľkosť malého plechu.
-
5
Potom cesto potrieme ríbezľovým džemom a navrch dáme orechovú zmes.
-
6
Koláčik dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 20 minút. Ešte teplý rozkrájame na štvorce a tie na trojuholníky. Polejeme čokoládovou polevou a podávame.
Diskusia k receptu