Veľmi chutný koláčik na nedeľné popoludnie :-).
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Kakaové cesto: | |
| 300 g |
|
| 130 g |
|
| 2 PL |
|
| 100 g |
|
| 1 ČL |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| Piškótové cesto: | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ČL |
|
| trocha |
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 80 g |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| K tomu: | |
| 150 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme kakaové cesto, rozdelíme ho na 2 polovice a necháme 1 hodinu odpočinúť v chladničke. Potom oba pláty cesta rozvaľkáme a každý zvlášť upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180°C. Necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým upečieme piškótové cesto. Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180°C asi 15 minút.
- 3
Z mlieka, cukru, múky a žĺtka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, pridáme puding a nakoniec mascarpone.
- 4
Jeden kakaový plát natrieme polovicou krému. Naň položíme piškótové cesto, ktoré natrieme druhou polovicou krému a priložíme druhý plát. Zaťažíme a necháme 24 hodín v chladničke. Potom vrch polejeme čokoládovou polevou (môžeme ľubovoľne ozdobiť - použila som kvietky z marcipánu), dáme stuhnúť a môžeme krájať.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu