Foto: verona6
Veľmi chutný koláčik na nedeľné popoludnie :-).
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Kakaové cesto: | |
300 g |
|
130 g |
|
2 PL |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
Piškótové cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
trocha |
|
Krém: | |
500 ml |
|
80 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
K tomu: | |
150 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme kakaové cesto, rozdelíme ho na 2 polovice a necháme 1 hodinu odpočinúť v chladničke. Potom oba pláty cesta rozvaľkáme a každý zvlášť upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180°C. Necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým upečieme piškótové cesto. Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180°C asi 15 minút.
- 3
Z mlieka, cukru, múky a žĺtka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, pridáme puding a nakoniec mascarpone.
- 4
Jeden kakaový plát natrieme polovicou krému. Naň položíme piškótové cesto, ktoré natrieme druhou polovicou krému a priložíme druhý plát. Zaťažíme a necháme 24 hodín v chladničke. Potom vrch polejeme čokoládovou polevou (môžeme ľubovoľne ozdobiť - použila som kvietky z marcipánu), dáme stuhnúť a môžeme krájať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu