Trojfarebné Šárika rezy

Autor receptu: verona6

Veľmi chutný koláčik na nedeľné popoludnie :-).

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín vypracujeme kakaové cesto, rozdelíme ho na 2 polovice a necháme 1 hodinu odpočinúť v chladničke. Potom oba pláty cesta rozvaľkáme a každý zvlášť upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180°C. Necháme vychladnúť.
  2. Medzitým upečieme piškótové cesto. Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180°C asi 15 minút.
  3. Z mlieka, cukru, múky a žĺtka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, pridáme puding a nakoniec mascarpone.
  4. Jeden kakaový plát natrieme polovicou krému. Naň položíme piškótové cesto, ktoré natrieme druhou polovicou krému a priložíme druhý plát. Zaťažíme a necháme 24 hodín v chladničke. Potom vrch polejeme čokoládovou polevou (môžeme ľubovoľne ozdobiť - použila som kvietky z marcipánu), dáme stuhnúť a môžeme krájať.