Foto: kristin01
Toto je najobľúbenejší a najlepší recept od mojej maminy.
príprava
na 150 - 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
1 l |
|
2 ks celé + 3KL |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
Poleva: | |
2 ks |
|
3 ks |
|
Posýpka: | |
2 ks |
|
Postup
-
1
Oddelíme si bielka od žĺtok a žĺtka vymiešame spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Do toho potom pridáme špeciálnu hladkú múku, kypriaci prášok na pečenie, vodu, olej a kakao a opäť vymiešame.
- 2
Plech si vymastíme a posieme múkou.
- 3
Bielka vymiešame na sneh a vložíme do cesta a zľahka premiešame. Napokon nalejeme cesto na plech.
- 4
Trochu z mlieka odlejeme zvlášť do pohára a ostatok dáme do hrnca variť. Pridáme vanilkový a kryštálový cukor a pomaly miešame.
- 5
Zatiaľ do pohára s mliekom vysypeme zlatý klas a premiešame a vlejeme do hrnca. Varíme, pokým nestuhne.
- 6
Napokon horúci puding nalejeme po celom ceste a dáme piecť na 150 – 160°C na 30 – 40 minút. Avšak záleží od rúry, niekedy stačí aj menej.
- 7
Počas toho, ako sa koláč pečie, urobíme si polevu zo smotany a troch vanilkových cukrov. Iba to zmiešame.
- 8
Keď už koláč máme upečený, tak horúci koláč natrieme polevou a napokon celý posypeme škoricovým cukrom. Necháme stuhnúť a vychladnúť a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu