Tri koláče z jedného cesta

anina6 - fotkaanina6, 2. marca 2013
Tri koláče z jedného cesta
Foto: anina6

Sľúbila som mojej polovičke, že mu napečiem niečo kysnuté, tak som to riešila, že 3 v jednom. Z klasického kysnutého cesta som upiekla obľúbený Zobraziť celý popisSľúbila som mojej polovičke, že mu napečiem niečo kysnuté, tak som to riešila, že 3 v jednom. Z klasického kysnutého cesta som upiekla obľúbený jablčník, tvarohové šatôčky a orechový závin.

20 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1 kocka
3/4 bal.
1 ks




Postup

  1. 1

    Postup na kysnuté cesto klasika, takže, pripravíme si najprv kvások z teplého mlieka tak asi 1dl, do ktorého pridáme 2 lyžičky cukru a rozmrvíme kocku droždia. Ked nám pekne vykysne pridáme ho do pripravenej preosiatej múky, pridáme 1 vajíčko, kryštálový cukor ja dávam tak asi dva hrste, pokrájaný smetol asi 3/4 alebo olej, podlievame mliekom a vymiesime cesto. Miesim ho aspoň 15 minút. Potom ho dáme vykysnúť a medzitým si nachystáme plnky.

  2. 2

    Jablková - jablčka si nastrúhame, zmiešame kryštal. cukrom, vanilkou a škoricou. Orechová - orechy som si namlela a takisto zmiešame s cukrom a vanilkou. Tvarohová - takisto zmiešame s cukrom a vanilkou. Suroviny na plnky som nevážila, všetko som len tak od oka, koľko čoho bolo k dispozícii.

  3. 3

    Ked nám cesto vykysne, vypracujeme na pomúčenej doske. Vyšlo mi z neho 5 bochníkov. Najprv som rozvaľkala jeden plát, uložila na vymastený plech, posypala jablkovou plnkou, prikryla dalším plátom. Vrch koláča popicháme vidličkou. Ide sa na ďalší, najprv som myslela, že budem robiť len záviny, ale nakoniec bol závin len jeden a to orechový. Z ostatného cesta som spravila buchtičky naplnené tvarohom. A ešte som zabudla, že do jablk aj do tvarohu som pridala aj hrozienka. Nechala som všetko podkysnúť na plechoch asi 15 minút, potom pekne do rozpálenej trúby na 200 stupňov, piekla som 20 - 25 minút. Samozrejme, ešte som ich potrela rozšľahaným vajíčkom.Po upečení vyzerali takto.

    Tri koláče z jedného cesta - obrázok 3

Diskusia k receptu

marijanka712
šikovná, cesto krasne , vydarené a hlavne pre každého sa najde tie tri plnky je dobrý nápad ...
anina6
ďakujem marijanka712 a helca103, ako sa vraví z každého rožka troška.
martamm
anina6, pekné koláčiky, naozaj lákajú ochutnať z každého :)
anina6
ďakujem martamm, môžeš prísť, ponúknem ťa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia