Tento recept mám od babičky. Je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný a možno ho pripraviť s rôznym ovocím ako sú jahody, černice, ríbezle no Zobraziť celý popisTento recept mám od babičky. Je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný a možno ho pripraviť s rôznym ovocím ako sú jahody, černice, ríbezle no najlepší je s malinami :)
Postup
-
1
Žĺtka vymiešame s cukrom a postupne prilievame olej a vodu.
- 2
Do vymiešaných žĺtok vmiešame múku s práškom do pečiva.
- 3
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do cesta.
- 4
Takto vzniknuté cesto vylejeme na klasický plech vyložený papierom na pečenie.
- 5
Do surového cesta lyžičkou zapúšťame uvarený vychladnutý puding (800 ml mlieka,4 PL cukru, 2 pudingové prášky).
- 6
Posypeme ovocím podľa chuti - maliny, jahody, ríbezle, černice, čučoriedky, ananás, mandarinky... (podľa chuti a fantázie).
- 7
Pečieme pri 180°C. Cesto je dobré keď sa prestane lepiť na špajdlu - nenecháme ho však príliš vyschnúť.
- 8
Na mierne vychladnutý koláč rozotrieme smotany, ktoré sme si zmiešali s troma vanilkovými cukrami a necháme trocha stuhnúť. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu