Trený biskvit

mojakava20 - bez fotkymojakava20, 21. septembra 2014

Tento recept mám od babičky. Je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný a možno ho pripraviť s rôznym ovocím ako sú jahody, černice, ríbezle no Zobraziť celý popisTento recept mám od babičky. Je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný a možno ho pripraviť s rôznym ovocím ako sú jahody, černice, ríbezle no najlepší je s malinami :)

Suroviny

4 ks
250 g
250 g
100 ml
100 ml
1 ks
800 ml
4 PL
2 ks
3 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtka vymiešame s cukrom a postupne prilievame olej a vodu.

  2. 2

    Do vymiešaných žĺtok vmiešame múku s práškom do pečiva.

  3. 3

    Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do cesta.

  4. 4

    Takto vzniknuté cesto vylejeme na klasický plech vyložený papierom na pečenie.

  5. 5

    Do surového cesta lyžičkou zapúšťame uvarený vychladnutý puding (800 ml mlieka,4 PL cukru, 2 pudingové prášky).

  6. 6

    Posypeme ovocím podľa chuti - maliny, jahody, ríbezle, černice, čučoriedky, ananás, mandarinky... (podľa chuti a fantázie).

  7. 7

    Pečieme pri 180°C. Cesto je dobré keď sa prestane lepiť na špajdlu - nenecháme ho však príliš vyschnúť.

  8. 8

    Na mierne vychladnutý koláč rozotrieme smotany, ktoré sme si zmiešali s troma vanilkovými cukrami a necháme trocha stuhnúť. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia