Trdelníky (fotorecept)
Autor receptu: micho
zdroj Ailuj82
30 porcií |
60+30 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Do pekárne dáme tekuté suroviny.
- Potom sypké suroviny, nakoniec droždie. Nastavíme program cesto a zapneme pekáreň.
- Medzitým si pripravíme formičky na trubičky a natrieme ich olejom.
- Hotové cesto vyberieme z pekárne, rozvaľkáme na tenko a nakrájame na 1 a pol cm pásy.
- Pásy cesta namotáme na formičky od tenšej strany k hrubšej, tak aby sa čiastočne prekrývali. Trdelníky potrieme rozšľahanými bielkami, obalíme v cukre zmiešanom so škoricou, orechami alebo kokosom.
- Poukladáme ich na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Z upečených trdelníkov hneď vyberieme formičky a dáme ich vychladnúť na mriežku, potom ich pocukrujeme.
|