Trdelníky (fotorecept)

Autor receptu: micho

zdroj Ailuj82

30
porcií
60+30 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Do pekárne dáme tekuté suroviny.
  3. Potom sypké suroviny, nakoniec droždie. Nastavíme program cesto a zapneme pekáreň.
  4. Medzitým si pripravíme formičky na trubičky a natrieme ich olejom.
  5. Hotové cesto vyberieme z pekárne, rozvaľkáme na tenko a nakrájame na 1 a pol cm pásy.
  6. Pásy cesta namotáme na formičky od tenšej strany k hrubšej, tak aby sa čiastočne prekrývali. Trdelníky potrieme rozšľahanými bielkami, obalíme v cukre zmiešanom so škoricou, orechami alebo kokosom.
  7. Poukladáme ich na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  8. Z upečených trdelníkov hneď vyberieme formičky a dáme ich vychladnúť na mriežku, potom ich pocukrujeme.