Linecké košíčky
Linecké košíčky

Trasené linecké košíčky

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009
Trasené linecké košíčky

Suroviny

250 g
50 g
2 ks
150 g
500 g
500 ml
500 g
1 ks
2 ks
1 ks
250 ml
40 g




Postup

  1. 1

    Na cesto spojíme všetky suroviny na doske a vypracujeme hladké cesto. Cestom naplníme formičky košíčkov. Plech vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút.

  2. 2

    Ešte vlažné košíčky vyklopíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Z jahôd zlejeme šťavu a na sitku ich necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé jahody alebo iné drobné ovocie.

  4. 4

    Na náplň nalejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l smotanu na šľahanie. Pridáme smeta– fi x a puding bez varenia. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.

  5. 5

    Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme košíčky krémom a ozdobíme jahodami.

  6. 6

    Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale s vodou a cukrom a košíčky pomocou lyžičky polejeme. Necháme v chladničke stuhnúť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia