Trasené linecké košíčky
Postup
-
1
Na cesto spojíme všetky suroviny na doske a vypracujeme hladké cesto. Cestom naplníme formičky košíčkov. Plech vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút.
- 2
Ešte vlažné košíčky vyklopíme a necháme vychladnúť.
- 3
Z jahôd zlejeme šťavu a na sitku ich necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé jahody alebo iné drobné ovocie.
- 4
Na náplň nalejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l smotanu na šľahanie. Pridáme smeta– fi x a puding bez varenia. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.
- 5
Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme košíčky krémom a ozdobíme jahodami.
- 6
Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale s vodou a cukrom a košíčky pomocou lyžičky polejeme. Necháme v chladničke stuhnúť
Tiež linecké košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu