Linecké košíčky
Trasené linecké košíčky
Autor receptu: redakcia
Postup- Na cesto spojíme všetky
suroviny na doske a vypracujeme
hladké cesto. Cestom
naplníme formičky
košíčkov. Plech vložíme do
rúry a pečieme asi
10 minút.
- Ešte vlažné
košíčky vyklopíme
a necháme vychladnúť.
- Z jahôd zlejeme šťavu a na
sitku ich necháme dobre
odkvapkať.
Môžeme použiť aj čerstvé
jahody alebo iné
drobné ovocie.
- Na náplň
nalejeme do uzatvárateľnej
nádoby s objemom
asi 3 l smotanu na
šľahanie. Pridáme smeta–
fi x a puding bez varenia.
Nádobu pevne uzavrieme
vekom. Niekoľkokrát
intenzívne potrasieme
(celkom 15 – 30 sekúnd)
tak, aby boli všetky prísady
dobre premiešané. Všetko
ešte dôkladne premiešame
metličkou alebo vareškou.
- Pomocou cukrárskeho
vrecka naplníme košíčky
krémom a ozdobíme jahodami.
- Tortové želé pripravíme
podľa návodu na obale
s vodou a cukrom a košíčky
pomocou lyžičky polejeme.
Necháme v chladničke
stuhnúť
|