Linecké košíčky

Trasené linecké košíčky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Na cesto spojíme všetky suroviny na doske a vypracujeme hladké cesto. Cestom naplníme formičky košíčkov. Plech vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút.
  2. Ešte vlažné košíčky vyklopíme a necháme vychladnúť.
  3. Z jahôd zlejeme šťavu a na sitku ich necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé jahody alebo iné drobné ovocie.
  4. Na náplň nalejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l smotanu na šľahanie. Pridáme smeta– fi x a puding bez varenia. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.
  5. Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme košíčky krémom a ozdobíme jahodami.
  6. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale s vodou a cukrom a košíčky pomocou lyžičky polejeme. Necháme v chladničke stuhnúť