Tradičné vianočné beigli

Autor receptu: marusko

4hod minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. do vlažnej mlieka dame troška cukru a droždie nechame kysnuť
  2. potom zo všetkého urobime cesto,a nechame 2-3 hodin odpocivať na chladnom mieste potom rozdelime na 6 kusov , dame variť vodu s 30 dkg cukrom a obarime stym mletu orechy dame dotoho este trosku rumu a citronovu korua a hrozienka,ešte raz dame variť 2,50 dcl vodu40 dkg cukrom a obarime mlety mak ,nechame vychladnuť.cesto po jednom vyvalime a do 3 dame orechy a do 3 dame mak urobime roladu do makovej ešte dame lekvar najlepšie slivkovy posipeme sem tam dame na plech po troch a vajcom natreme
  3. hodinu nechame postať a pečieme 180°C;do zlata