Toskánska polievka Carabaccia (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Aj keď som pol silvestrovskej noci spokojne prespala a nepotrebujem "vyrovnávak", počasie vonku priam kričí, aby si človek dal do žalúdka niečo teplučké. Keď som hladala recept na nový chlieb v mojej novej knižke od Carol Fields Italian Baker, našla som tam túto zaujímavú polievku. Nepoznala som, preto som musela hneď skúsiť. Musím priznať, že je lepšia ako famózna francúzska cibulačka - aspoň pre mňa - a stane sa stálicou v mojej kuchyni. Treba vyskúšať -holt, Toskánsko sa nezaprie!!!!
4-5 porcie |
15 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Nadrovno si nakrájame cibule, mrkvu a zeler. Na olivovom oleji osmahneme, osolíme, okoreníme, podlejeme asi 150ml vývaru a prikryté na veľmi slabom stupni dusíme asi hodinu.
- Mrazený hrášok prelejeme trochou teplého vývaru a necháme niekoľko minút postáť.
- Vývar z hrášku zlejeme k dusenej zelenine, dolejeme zvyšný vývar.
- Polovicu hrášku pridáme do polievky.
- Zvyšnú polovicu rozmixujeme na hladké pyré.
- Pridáme takisto do polievky, ktorú necháme prevrieť.
- Na olivovom oleji si opečieme krajce chleba. Toto bol moj vlastný s brusnicami.
- Opečený krajec chleba dáme na dno taniera, zalejeme polievkou...
- ...posypeme parmezánom a podávame. Dobrú chuť!