Toskánska polievka Carabaccia (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Aj keď som pol silvestrovskej noci spokojne prespala a nepotrebujem "vyrovnávak", počasie vonku priam kričí, aby si človek dal do žalúdka niečo teplučké. Keď som hladala recept na nový chlieb v mojej novej knižke od Carol Fields Italian Baker, našla som tam túto zaujímavú polievku. Nepoznala som, preto som musela hneď skúsiť. Musím priznať, že je lepšia ako famózna francúzska cibulačka - aspoň pre mňa - a stane sa stálicou v mojej kuchyni. Treba vyskúšať -holt, Toskánsko sa nezaprie!!!!

4-5
porcie
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nadrovno si nakrájame cibule, mrkvu a zeler. Na olivovom oleji osmahneme, osolíme, okoreníme, podlejeme asi 150ml vývaru a prikryté na veľmi slabom stupni dusíme asi hodinu.
  2. Mrazený hrášok prelejeme trochou teplého vývaru a necháme niekoľko minút postáť.
  3. Vývar z hrášku zlejeme k dusenej zelenine, dolejeme zvyšný vývar.
  4. Polovicu hrášku pridáme do polievky.
  5. Zvyšnú polovicu rozmixujeme na hladké pyré.
  6. Pridáme takisto do polievky, ktorú necháme prevrieť.
  7. Na olivovom oleji si opečieme krajce chleba. Toto bol moj vlastný s brusnicami.
  8. Opečený krajec chleba dáme na dno taniera, zalejeme polievkou...
  9. ...posypeme parmezánom a podávame. Dobrú chuť!