Foto: maxinka
Tento recept som získala ako mladé dievča od mojej šéfky. Je to tortové cesto ale ja ho pečiem na plechu a rozkrájam na tri Zobraziť celý popisTento recept som získala ako mladé dievča od mojej šéfky. Je to tortové cesto ale ja ho pečiem na plechu a rozkrájam na tri časti. Naplním a poskladám na seba čím vzniknú rezy. Máme ich tak ako nedeľný zákusok. Korpus je úžasne jemnučký.
Suroviny
6 ks |
|
300 g |
|
150 g |
|
70 g |
|
100 g mleté |
|
6 PL |
|
0,5 dl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
2 ks krémový prášok |
|
250 g |
|
200 g |
|
trošku |
|
mleté |
|
mleté na posypanie |
|
Postup
-
1
Vyšľahala som bielky samé, potom ešte raz s cukrom. Pridala som žĺtky spolu s vodou. Za stáleho šľahania som pridávala po lyžiciach ostatné sypké suroviny.
-
2
Cesto som vyliala do hlbokého plechu vystlaného papierom na pečenie.
-
3
Piekla som na 180°C. Po upečení a vychladnutí som pozdĺžne rozkrojila na 3 časti.
-
4
Pripravila som krém. Z mlieka a práškov som uvarila hustú kašu. Maslo som vymiešala s cukrom. Pridala som trošku rumu. Keď kaša vychladla spojila som s maslom a pridala ešte mleté orechy len tak odhadom.
-
5
Rozkrájané pláty naplníme, naukladáme na seba, plnkou potrieme vrch aj boky, posypeme mletými orechami a ľubovoľne ozdobíme.
Môže byť. Je to starý recept. Ako hovorila moja šéfka ona ho mala od svojej starej mamy. Solamyl v ceste mu dodáva jemnosť.