Foto: kovacska15
Tieto korpusy pečiem už asi dva roky a zatiaľ som sa stretávala iba s pozitívnymi ohlasmi. Keďže už viaceré moje známe ma žiadali o Zobraziť celý popisTieto korpusy pečiem už asi dva roky a zatiaľ som sa stretávala iba s pozitívnymi ohlasmi. Keďže už viaceré moje známe ma žiadali o recept, rozhodla som sa pridať ho na varechu. Snáď pomôžu niektorej z vás, aby ste svoju tortičku priviedli k "dokonalosti" :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
120 g |
|
120 g |
|
2 ks |
|
1/3 bal. |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
podľa potreby štipka |
|
na vysypanie bokov formy |
|
na vysypanie bokov formy |
|
na pečenie |
|
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielok. Z bielok, práškového cukru a štipky soli vyšľaháme sneh - nemusí byť úplne tuhý, stačí, aby zväčšil svoj objem a pekne narástol. Do neho pridávame na striedačku po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a žĺtka rozmiešané s vodou a olejom. Ak chcete, pridajte si kakao, orechy, kokos... Podľa chuti. V prípade, že pridávame veľa kakaa, orechov alebo kokosu, dajte menej múky.
- 2
Hmotu vylejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorej boky sú vymastené a vysypané múkou. Spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie, ktorý sa dá z upečeného korpusu krásne stiahnuť. Treba ho iba pokropiť vodou a chvíľu počkať. Potom bez zbytočného trhania cesta stiahneme celý papier. Samozrejme, ešte pred tým si uvoľníme boky korpusu ak je prilepený - orežeme ho dookola formy.
- 3
Na obrázku je korpus, ktorý som robila spôsobom, že som si spravila 1/2 cesta kakaového a 1/2 bieleho a po lyžiaciach som ho dávala do formy - začala som od stredu - urobila som kopček z kakaového cesta, potom som do jeho stredu dala ďalší kopček svetlého cesta, potom som opäť do stredu svetlého kopčeka dala kakaový atď. Ono sa to pekne roztieklo do takéhoto "terča". Už som robila aj viacfarebný korpus takýmto spôsobom a bolo to veľmi pekné na reze.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
davas rovnake davky cesta vzdy na to iste miesto za sebou, tiez som uz takto robila aj viac farebne
a robila som aj tak, ze svetle dve davky, tmave jednu a tak, svetle pruhy som potom mala pravidelne hrubsie ako tmave :-)
da sa s tym krasne vyhrat aj ked to robis ako cokoladu na vrch torty a spajdlou potom prechadzas od stredu ku krajom a naopak :-)
nejako takto
varecha.pravda.sk/recepty/torta-rychlovka-fotorecept/4495...
mne sa paci, ked tie ciary nie su tak na tesno, ale to uz je vec vkusu :-)
kazdopadne to funguje : varecha.pravda.sk/recepty/zebra-cheesecake/51120-recept.h...