Tortové korpusy

kovacska15 - bez fotkykovacska15, 12. februára 2015

Tieto korpusy pečiem už asi dva roky a zatiaľ som sa stretávala iba s pozitívnymi ohlasmi. Keďže už viaceré moje známe ma žiadali o Zobraziť celý popisTieto korpusy pečiem už asi dva roky a zatiaľ som sa stretávala iba s pozitívnymi ohlasmi. Keďže už viaceré moje známe ma žiadali o recept, rozhodla som sa pridať ho na varechu. Snáď pomôžu niektorej z vás, aby ste svoju tortičku priviedli k "dokonalosti" :)

12
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g
120 g
2 ks
1/3 bal.
3 PL
4 PL
podľa potreby štipka
 na vysypanie bokov formy
 na vysypanie bokov formy
 na pečenie




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielok. Z bielok, práškového cukru a štipky soli vyšľaháme sneh - nemusí byť úplne tuhý, stačí, aby zväčšil svoj objem a pekne narástol. Do neho pridávame na striedačku po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a žĺtka rozmiešané s vodou a olejom. Ak chcete, pridajte si kakao, orechy, kokos... Podľa chuti. V prípade, že pridávame veľa kakaa, orechov alebo kokosu, dajte menej múky.

  2. 2

    Hmotu vylejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorej boky sú vymastené a vysypané múkou. Spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie, ktorý sa dá z upečeného korpusu krásne stiahnuť. Treba ho iba pokropiť vodou a chvíľu počkať. Potom bez zbytočného trhania cesta stiahneme celý papier. Samozrejme, ešte pred tým si uvoľníme boky korpusu ak je prilepený - orežeme ho dookola formy.

  3. 3

    Na obrázku je korpus, ktorý som robila spôsobom, že som si spravila 1/2 cesta kakaového a 1/2 bieleho a po lyžiaciach som ho dávala do formy - začala som od stredu - urobila som kopček z kakaového cesta, potom som do jeho stredu dala ďalší kopček svetlého cesta, potom som opäť do stredu svetlého kopčeka dala kakaový atď. Ono sa to pekne roztieklo do takéhoto "terča". Už som robila aj viacfarebný korpus takýmto spôsobom a bolo to veľmi pekné na reze.

Diskusia k receptu

dandika1
@kovacska15 je to velmi zaujimave ,hlavne tie Tvoje pekne kruhy,chcem to urobit len ma uisti ci som dobre pochopila vzdy zacat od stredu a cesta striedat len ci to neuberie na kvalite cesta kym sa to porozteka budes taka laska va a odpovies???Vdaka za sikovny rcp.Pekny den. Ako dlho to trva?
smejkad
ak mozem, dandika1
davas rovnake davky cesta vzdy na to iste miesto za sebou, tiez som uz takto robila aj viac farebne
a robila som aj tak, ze svetle dve davky, tmave jednu a tak, svetle pruhy som potom mala pravidelne hrubsie ako tmave :-)
da sa s tym krasne vyhrat aj ked to robis ako cokoladu na vrch torty a spajdlou potom prechadzas od stredu ku krajom a naopak :-)
nejako takto
 varecha.pravda.sk/recepty/torta-rychlovka-fotorecept/4495...

mne sa paci, ked tie ciary nie su tak na tesno, ale to uz je vec vkusu :-)
kazdopadne to funguje :  varecha.pravda.sk/recepty/zebra-cheesecake/51120-recept.h...
janara
cesto poznám pod názvom zebra rezy, je veľmi dobré
dandika1
@smejkad dakujem za mile vysvetlenie ,zaujalo ma to najblizsie sa do toho pustim ked budem sama doma ked sa nevydari aspon nikto nebude vadiet v kutiku duse verim ,ze by to mohlo fungovat.Vdaka si mila:-)))))
kovacska15
dandika1, presne tak, ako si písala... rovnaké množstvá dávam a na kvalite cesta to neuberá, teda, zatiaľ som sa s tým nestretla... :) veľa šťastia pri práci s ním :)
majka5551
V piatok robím tortu pre dcérku 2 roky :-) určite vyskúšam tento recept. Mám otázku dá sa dať aj na 3 časti? Či radšej spravím viacej cesta?
kovacska15
majka5551, asi neskoro, ale predsa... dá sa prerezať aj na tri časti, ale potom sú veľmi tenké. takže odporúčam skôr viac cesta. pridaj o jedno vajíčko viac a bude stačiť
taraninka
Tento korpus je po upeceni asi koľko vysoky ? Vyzerá to dobre. Prehrnam sa teraz receptom a sa mi zapáčil, potrebujem len taky 3-4 cm výšku. Dakujem za odpoved




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia