Tortilla so špargľou a hráškom (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Milujem šparglu. Pred revolúciou nám bola prezentovaná ako čosi nóbl, skoro dekadentné a pritom na Záhorí teraz rastie v takom množstve, že by sme sa ňou mohli vyvažovať. Kilo špargle má len cca 170 kcal, je plná výživných látok, užitočných minerálov a stopových prvkov. A navyše báječne chutí. Je mi ľúto tých rokov, keď som o nej nevedela. V chladničke mám momentálne asi 4 kilá zelenej a bielej. Už sa teším na tie lukulské hody.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame si očistené zemiaky na veľmi tenké plátky.
  2. Pripravíme si špargľu - odrežeme zdrevnatené konce a ošúpeme ju škrabkou na zeleninu alebo obyčajným nožom (robím ja).
  3. Na troche oleja pomaly opekáme zemiaky z oboch strán -ale tak,aby nezhnedli - asi 10 minút.
  4. Nakrájame si cibuľu, špargľu a cesnak.
  5. Pridáme k zemiakom a opekáme ďalších 10 minút.
  6. Pridáme mrazený hrášok, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie ( a kto má rád, môže pridať aj krevety ).
  7. Rozmiešame si vajíčka a vylejeme ich na zemiakovo-zeleninovú zmes na panvici. Už nemiešame.
  8. Na najničšej teplote pomaly pečieme (asi 15minút). Keď je už vajíčková zmes navrchu stuhnutá, pomocou veľkého taniera obrátime tortillu tak....
  9. aby sme opekali vrchnú časť.
  10. Pečieme ešte asi 5 minút. Môžme hneď servírovať.
  11. Výborne chutí aj studená.