Tortilla so špargľou a hráškom (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Milujem šparglu. Pred revolúciou nám bola prezentovaná ako čosi nóbl, skoro dekadentné a pritom na Záhorí teraz rastie v takom množstve, že by sme sa ňou mohli vyvažovať. Kilo špargle má len cca 170 kcal, je plná výživných látok, užitočných minerálov a stopových prvkov. A navyše báječne chutí. Je mi ľúto tých rokov, keď som o nej nevedela. V chladničke mám momentálne asi 4 kilá zelenej a bielej. Už sa teším na tie lukulské hody.
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si očistené zemiaky na veľmi tenké plátky.
- Pripravíme si špargľu - odrežeme zdrevnatené konce a ošúpeme ju škrabkou na zeleninu alebo obyčajným nožom (robím ja).
- Na troche oleja pomaly opekáme zemiaky z oboch strán -ale tak,aby nezhnedli - asi 10 minút.
- Nakrájame si cibuľu, špargľu a cesnak.
- Pridáme k zemiakom a opekáme ďalších 10 minút.
- Pridáme mrazený hrášok, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie ( a kto má rád, môže pridať aj krevety ).
- Rozmiešame si vajíčka a vylejeme ich na zemiakovo-zeleninovú zmes na panvici. Už nemiešame.
- Na najničšej teplote pomaly pečieme (asi 15minút). Keď je už vajíčková zmes navrchu stuhnutá, pomocou veľkého taniera obrátime tortillu tak....
- aby sme opekali vrchnú časť.
- Pečieme ešte asi 5 minút. Môžme hneď servírovať.
- Výborne chutí aj studená.