Tortička Evy a Adama

Marián Žuffa
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 12. februára 2012
Tortička Evy a Adama
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
100 g
1/2 balíčka
 štipka
1/2 balíčka
1 ks
Plnka:
500 g
30 g
10 g
2 PL
1/2 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Vymastíme formu. Rozvaľkané cesto prenesieme do formy a pomocou prstov zľahka popritláčame na formu. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a dáme piecť.

  2. 2

    Počas pečenia očistíme jablká, vykrojíme z nich jadrovník a nakrájame ich na plátky. Rozohrejeme panvicu. Pridáme maslo, citrónovú šťavu, jablká, mletú škoricu, amareto a cukor a orestujeme. Prilejeme džús a zľahka podusíme. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na upečený korpus poukladáme skaramelizované jablká. Do zvyšnej šťavy pridáme rozpustenú plátkovú želatínu, ktorú podľa potreby dochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Tekutinou zalejeme jablká a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

laurisia
Pekný recept, ale mohli by ste doplniť veľkosť formy na pečenie?
používateľ nemá avatar
foo
foo
takéto ovocné koláče mám veľmi rada :) určite skúsim tento týždeň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia