Tortička Evy a Adama
Marián Žuffa
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 12. februára 2012
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 12. februára 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1/2 balíčka |
|
| štipka |
|
| 1/2 balíčka |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
|
|
|
| 30 g |
|
| 10 g |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 PL |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Vymastíme formu. Rozvaľkané cesto prenesieme do formy a pomocou prstov zľahka popritláčame na formu. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a dáme piecť.
- 2
Počas pečenia očistíme jablká, vykrojíme z nich jadrovník a nakrájame ich na plátky. Rozohrejeme panvicu. Pridáme maslo, citrónovú šťavu, jablká, mletú škoricu, amareto a cukor a orestujeme. Prilejeme džús a zľahka podusíme. Necháme vychladnúť.
- 3
Na upečený korpus poukladáme skaramelizované jablká. Do zvyšnej šťavy pridáme rozpustenú plátkovú želatínu, ktorú podľa potreby dochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Tekutinou zalejeme jablká a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu