Tortička Evy a Adama
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Vymastíme formu. Rozvaľkané cesto prenesieme do formy a pomocou prstov zľahka popritláčame na formu. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a dáme piecť.
- Počas pečenia očistíme jablká, vykrojíme z nich jadrovník a nakrájame ich na plátky. Rozohrejeme panvicu. Pridáme maslo, citrónovú šťavu, jablká, mletú škoricu, amareto a cukor a orestujeme. Prilejeme džús a zľahka podusíme. Necháme vychladnúť.
- Na upečený korpus poukladáme skaramelizované jablká. Do zvyšnej šťavy pridáme rozpustenú plátkovú želatínu, ktorú podľa potreby dochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Tekutinou zalejeme jablká a necháme vychladnúť.
|