Torta zlatá rybka (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Zlatá, sladká rybka s korunkou :)))

18 minút
na 190 °C

Postup

  1. Najprv si upečieme dobošové pláty. Naraz vyšľaháme z 10 vajíčok, rozdelíme na 2 plechy. Pláty odrežeme na polovicu tak dostaneme 8 plátov. 6 plátov ide na spodnú časť torty, a 2 pláty idú do punčoviny. Upečieme si aj kakaové cesto na rybku.
  2. Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky, kakao a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Krém natrime na spodný plát.
  3. Na krém položíme ďalší plát...
  4. ...a tak postupujeme, položíme aj posledný plát.
  5. Celú tortu potrieme krémom, dáme do chladničky stuhnúť.
  6. Kakaové cesto nakrájame na 3 rovnaké časti, z ktorých si vykrojíme tvar rybky.
  7. Na spodný korpus natrieme krém...
  8. ...na krém položíme ďalší korpus...
  9. ...tiež potrieme krémom a položíme odrezky z korpusu.
  10. Z odrezkou a z dobošových plátov, lekváru, umu, kakaa si urobíme punčovinu, ktorou dotvarujeme rybku.
  11. Celú tortu potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
  12. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a potiahneme tortu, uhladíme a zbytky odrežeme. Lyžičkou spravíme škrupiny.
  13. Urobíme si korunku, oči, nos, ústa, plutvy (plutvy som nestihla odfotiť). Vodou prilepíme na rybku.
  14. Poťahovacou hmotou som potiahla aj spodnú tortu, ktorú som nastriekala na modro. Torta rybka čaká na jej farbu, ktorú som nastriekala zlatou farbou :)))
  15. Spodnú tortu som ešte ozdobila, a položila som na ňu zlatú rybku :)))