Torta Vtáčie mlieko s makovým korpusom fotorecept
Foto: kukulienka71
Recept je od kamarátky Eriky,je to taká maďarská kombinácia vtáčieho mlieka a makových rožkov.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
9 ks |
|
7,5 dcl |
|
5 PL |
|
7 dkg |
|
2 ks |
|
0,5 ČL |
|
10 dkg |
|
Krém: | |
3,5 dcl |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
10 dkg |
|
1 bal |
|
Pena: | |
5 PL |
|
|
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Rohlíky nakrájame na kolieska a vložíme do väčšej misy.Mlieko,cukor,žĺtka,roztopené maslo,pomletý mak a citrónovú šťavu zmiešame v inom hrnci.
-
2
Makovým nálevom zalejeme rohlíky,opatrne ale dôkladne premiešame viackrát a necháme rohlíky nasiaknuť všetku tekutinu.
-
3
toto "cesto"natlačíme do maslom vytretej tortovej formy s odopínateľným pántom.
-
4
Upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C asi 20 minút.Necháme vychladnúť vo forme,potom odopneme pánt. Uvaríme 3,5 dcl mlieka,cukor a Zlatý klas s vanilkovým cukrom a so žĺtkami na hustú kašu,po vychladnutí vmiešame maslo a vyšľaháme.Natrieme na makový korpus,môžeme ozdobiť aj ružičkami krému.
-
5
Bielky so štipkou soli predšľaháme asi pol minútky,potom pridáme cukor a šľaháme spolu nad parou do zhustnutia
-
6
Sneh musí stáť
-
7
Naplníme vrecko a na tortu nastriekame aj penu z bielkov
-
8
Takto vyzerá torta v reze
-
9
Krém a pena sa výborne dopĺňa s makovým korpusom
*****, KK
Pozerám, že aj teba fascinujú torty. Ja som prešiel od mäsa (dočasne) k tortám. Fušujem už aj do toho. Minule som jednu upiekol a dnes sa chystám ďalšiu. To sme to dopracovali, čo?
a už mi nehovor, že nie si kreatívna - obdivujem ťa!
5***** zaslúžených ti dávam za chutné a krásne dielo.
p.s. s tou Erikou sa tiež priatelím osobne :-)
Vieš kamarát po 34 rokoch masiarčenia by to chcelo asi nejakú tú zmenu.Vždy som chcel vedieť niečo také čo z masom má málo spoločné.Našiel som to vlastne fušovaním do cukrárskeho remesla.Ahoj
možno by som naň poukladal jablká a zapiekol s bielkovou penou:)
možno by som ho yužil ako základ pre niečo ako čízkejk
to všetko preto, lebo sa mi zdá ten korpus geniálny - konečne niečo bez hnusných rozdrvených sušienok. ale aj preto, že také šikovné ruky veru nemám