Torta Vtáčie mlieko s makovým korpusom (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Recept je od kamarátky Eriky,je to taká maďarská kombinácia vtáčieho mlieka a makových rožkov.

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Rohlíky nakrájame na kolieska a vložíme do väčšej misy.Mlieko,cukor,žĺtka,roztopené maslo,pomletý mak a citrónovú šťavu zmiešame v inom hrnci.
  2. Makovým nálevom zalejeme rohlíky,opatrne ale dôkladne premiešame viackrát a necháme rohlíky nasiaknuť všetku tekutinu.
  3. toto "cesto"natlačíme do maslom vytretej tortovej formy s odopínateľným pántom.
  4. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C asi 20 minút.Necháme vychladnúť vo forme,potom odopneme pánt. Uvaríme 3,5 dcl mlieka,cukor a Zlatý klas s vanilkovým cukrom a so žĺtkami na hustú kašu,po vychladnutí vmiešame maslo a vyšľaháme.Natrieme na makový korpus,môžeme ozdobiť aj ružičkami krému.
  5. Bielky so štipkou soli predšľaháme asi pol minútky,potom pridáme cukor a šľaháme spolu nad parou do zhustnutia
  6. Sneh musí stáť
  7. Naplníme vrecko a na tortu nastriekame aj penu z bielkov
  8. Takto vyzerá torta v reze
  9. Krém a pena sa výborne dopĺňa s makovým korpusom