Torta v tvare písmena alebo čísla
Foto: zdejka
Suroviny
Cesto: | |
750 g |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
Krém: | |
4 bal. (Philadelphia) |
|
500 g |
|
400 g |
|
|
|
Ostatné suroviny: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny spolu zmiešame, cesto vyvaľkáme na plech a vyrežeme požadovaný tvar. Ja si vystrihnem vždy z kartónu alebo papiera šablónu. Pečieme cca 7 minút, pokiaľ nezačnú okraje hnednúť. Upečený korpus necháme vychladnúť na plechu, po vychladnutí bude pevnejší. Takýmto postupom si upečieme viac vyrezaných plátov.
- 2
Krém: Všetky suroviny spolu vyšľaháme a dáme do chladničky stuhnúť pokiaľ sa korpusy pečú a chladnú.
- 3
Vychladnutý korpus potrieme džemom, hladkou špičkou nanesieme krém a priložíme ďalší korpus. Nakoniec celú tortu ozdobíme podľa fantázie :)
Tiež ovocná torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu