Torta Tosca je tradičná švédska pochúťka. Recept mám od kamarátky zo Švédska, a keďže tu táto tortička nie je známa, tak ho pridám. Zobraziť celý popisTorta Tosca je tradičná švédska pochúťka. Recept mám od kamarátky zo Švédska, a keďže tu táto tortička nie je známa, tak ho pridám. Príprava je jednoduchá a výsledok je vynikajúci. Cesto je mäkké, jemné, šťavnaté, čo v kontraste so skaramelizovaným povrchom chutí fantasticky. Bohužiaľ fotky nemám, skôr, ako som stihla výsledok nafotiť, prišli návštevníci a tortu doslova zožrali, zostali len omrviny na tanieri. Ale ešte raz upečiem, a prilepím, dovtedy si musíte vyhľadať sami na google.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 ml |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
100 g |
|
2 ks |
|
50 ml (mlieko) |
|
3 ČL |
|
Poleva: | |
100 ml |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
150 ml (alebo lupienky) |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Zmiešaj všetky suché prísady - múku, cukor, prdopeč. Daj zohriať mlieko, rozpusti v ňom maslo, nechaj trocha vychladnúť.
- 2
Do vlažného mlieka s maslom pridaj suché prísady a vajcia. Nalej do vymastenej a vysypanej menšej tortovej formy. Daj do vyhriatej rúry na 175°C a peč asi 35 minút.
- 3
Medzitým si priprav polevu - zmiešaj všetky prísady v kastróliku a za stáleho miešania var cca 3 minúty.
- 4
Vyber tortu z rúry a vylej na ňu uvarenú zmes. Daj naspäť do rúry a peč ešte cca 10 - 15 minút. Povrch skaramelizuje a bude pekne zlatohnedý a lesklý.
- 5
Množstvo je na menšiu tortovú formu. Mandle musia byť olúpané, lebo skaramelizované šupky nie sú bohviečo. Múka môže byť aj špaldová, alebo celozrnná, cukor trstinový, prípadne miesto časti cukru stévia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu