Foto: tkatka
Túto tortičku som robila pre krstného otca môjho syna.
porcií
príprava
na 195 °C
Suroviny
Korpus väčší plech: | |
6 ks |
|
300 g |
|
6 PL (tekutina s bublinkami) |
|
220 g |
|
9 g |
|
20 g |
|
Korpus menší plech: | |
4 ks |
|
200 g |
|
4 PL (tekutina s bublinkami) |
|
146 g |
|
6 g |
|
13 g |
|
Krém: | |
260 g |
|
1 konzerva (nevarené!!!) |
|
115 g |
|
100 ml (vyšľahaná) |
|
Krém z Nuttely: | |
200 g |
|
100 g |
|
|
|
Punčovina: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
Poťahovacia hmota: | |
|
Postup
-
1
Upečieme si korpusy. Nakreslíme si šablónu sumca a vystrihneme. Obidva korpusy rozrežeme vodorovne 1 krát. Šablónu položíme na korpus a vyrežeme požadovaný tvar, tak aby sme dostali 3 korpusy v tvare sumca.
-
2
Krém urobíme nasledovne: maslo vyšľaháme a po 3 častiach pridáme salko, dobre vyšľaháme a pridáme kokos, tiež vyšľaháme. Potom tam primiešame šľahačku, aby nebola taká sladká. Spodný korpus naplníme tenkou vrstvou krému...
-
3
...poukladáme ananás...
-
4
...zakryjeme krémom...
-
5
...položíme ďalší korpus a zopakujeme predošlé kroky.
-
6
Vrch potrieme krémom (krém mi nevystačil preto som rýchlo urobila s nuttelou)...
-
7
...poukladáme odrezky z korpusu...
-
8
...urobíme si punčovinu a s ňou dotvarujeme sumca.
-
9
Celú tortu potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
-
10
Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a položíme na tortu...
-
11
...uhladíme a zbytky odrežeme.
-
12
Celé dofarbíme kakaom, ktorú nanášame štetcom.
-
13
Z poťahovacej hmoty si vyrežeme plutvy a kosticou naryhujeme.
-
14
Plutvy, fúzy, oči prilepíme na tortu troškou vody.
-
15
Zelenou a čiernou gélovou farbou rozrobíme v troške alkoholu a hubkou nanášame farbu. Ústa urobíme tak isto len červenou gélovou farbou. Necháme uschnúť v izbe s otvoreným oknom ( krásne vyschne). A máme hotového sumca. :)))
@rybarkuchar áno mám súkromný rybník :))) Ďakujem za pochvalu :)))
Som rada že som Vás mohla prekvapiť :)))
Ďakujem za pochvali :)))
@akeber ďakujem veľmi pekne :)))