Torta sumec (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Túto tortičku som robila pre krstného otca môjho syna.
20 porcií |
240 minút príprava |
40 minút na 195 °C |
Postup
- Upečieme si korpusy. Nakreslíme si šablónu sumca a vystrihneme. Obidva korpusy rozrežeme vodorovne 1 krát. Šablónu položíme na korpus a vyrežeme požadovaný tvar, tak aby sme dostali 3 korpusy v tvare sumca.
- Krém urobíme nasledovne: maslo vyšľaháme a po 3 častiach pridáme salko, dobre vyšľaháme a pridáme kokos, tiež vyšľaháme. Potom tam primiešame šľahačku, aby nebola taká sladká. Spodný korpus naplníme tenkou vrstvou krému...
- ...poukladáme ananás...
- ...zakryjeme krémom...
- ...položíme ďalší korpus a zopakujeme predošlé kroky.
- Vrch potrieme krémom (krém mi nevystačil preto som rýchlo urobila s nuttelou)...
- ...poukladáme odrezky z korpusu...
- ...urobíme si punčovinu a s ňou dotvarujeme sumca.
- Celú tortu potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
- Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a položíme na tortu...
- ...uhladíme a zbytky odrežeme.
- Celé dofarbíme kakaom, ktorú nanášame štetcom.
- Z poťahovacej hmoty si vyrežeme plutvy a kosticou naryhujeme.
- Plutvy, fúzy, oči prilepíme na tortu troškou vody.
- Zelenou a čiernou gélovou farbou rozrobíme v troške alkoholu a hubkou nanášame farbu. Ústa urobíme tak isto len červenou gélovou farbou. Necháme uschnúť v izbe s otvoreným oknom ( krásne vyschne).
A máme hotového sumca. :)))