Torta srdce New design fotorecept

alexola - fotkaalexola, 12. apríla 2011
Torta srdce New design (fotorecept)
Foto: alexola

túto tortičku som robila pre drahého, keď odchádzal na služobnú cestu do USA. Chcela som niečo chutné a netradičné a v hlave sa mi premietal zákusok "šarlota"(?). Piškóta je jednoduchá a spôsob ozdobenia Vás môže inšpirovať, ak nemáte chuť vytvárať na tortu ozdôbky, prípadne Vám už jednofarebný poťah na čas zovšednel...

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

2 a 1/2 PL
4 ks
4 PL
2 PL
1 ČL
1 PL
Krém:
1 bal.
350 ml
125 g
2 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny si nemusíme pripravovať, stačí sa uistiť, že ich máme k dispozícii :) Piekla som v silikónovej forme z nemenovaného reťazca, ktorú, ako som videla, máme viaceré.

    Torta srdce New design (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľaháme bielky s cukrom, postupne pridávame strúhaný kokos, žĺtka, múku s práškom do pečiva a vodu

    Torta srdce New design (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečieme vo forme pri cca 175°C. Vychladnutý korpus prekrojíme na dve pozdĺžne časti, pofŕkame kokosovým likérom, natrieme vyšľahaným krémom z hustého kokosového pudingu uvareného v mlieku, cukru a masla.

    Torta srdce New design (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypracovala som si marshmallows fondán podľa @moli http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-na-potahovanie-tort--falosn/8131-recept.html z Marshmallows z amerického týždňa (z nemenovaného reťazca:). Tieto sa mi v konečnom dôsledku zdali oveľa lepšie ako Jojo marshmallows a okrem toho, sú celé biele. Zo 7 kusov som si urobila bielu hmotu, z ďalších 7 kusov červenú (ružovú) hmotu. Obe som natenko vyvaľkala, naložila na seba a pevne zatočila.

    Torta srdce New design (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krájala som cca 0.6cm plátky, ktoré som ukladala vedľa seba.

    Torta srdce New design (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naukladané plátky rozvaľkám tak, aby sa mi spojili v jednu "placku". Prípadné medzierky sa dajú zaplátať zvyškami MMF. Nezabúdajte podsýpať jemným práškovým cukrom, aby sa MMF neprilepil k podložke

    Torta srdce New design (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravený poťah som natiahla na tortičku natretú ešte tenkou vrstvou krému.

    Torta srdce New design (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    veľmi efektné

    Torta srdce New design (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    veľmi jednoduché

    Torta srdce New design (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    dobrú chuť :)

    Torta srdce New design (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

43 komentárov k receptu
ďakujem varecháči :) zdobenie je naozaj pomerne jednoduché a výsledok prekvapí a poteší oko aj chuťové bunky (poťah som vyvaľkala natenučko, tak nebol príliš sladký a neprerážal tým chuť kokosu). ešte mám v pláne viacfarebný "funky" poťah- podobný štýl, ale viac druhov farieb, takže čakám na príležitosť :)

všetky vaše spriaznené komentáre si nesmierne vážim, kto má chuť-určite vyskúšajte :))
no tak toto je uplne super super, 17 - rocnej sesternici musim urobit, ako stvorene pre mladu babu co nemarada ruzicky, cacky, kvietky, no uplna bomba, davam si do kk aby som nezabudla...
Som rada, že sa vám viacerým torta páči a ak budete robiť podobný poťah, pošlite mi foto na adresu uvedenú v profile... už teraz sa teším :)
zaujíma ma ako si spravila ten krém, pretože si vôbec neopísala...mám uvariť puding alebo? len ten prášok rozmiešať v masle?
Nádhera, ten poťah pripomína prácu s fimo hmotou, z ktorej dcéra vyrába bižutériu. Ale že sa to dá využiť aj takto - tak to by ma nenapadlo.

Pridaj komentár k receptu: