Foto: alexola
túto tortičku som robila pre drahého, keď odchádzal na služobnú cestu do USA. Chcela som niečo chutné a netradičné a v hlave sa mi Zobraziť celý popistúto tortičku som robila pre drahého, keď odchádzal na služobnú cestu do USA. Chcela som niečo chutné a netradičné a v hlave sa mi premietal zákusok "šarlota"(?). Piškóta je jednoduchá a spôsob ozdobenia Vás môže inšpirovať, ak nemáte chuť vytvárať na tortu ozdôbky, prípadne Vám už jednofarebný poťah na čas zovšednel...
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Suroviny si nemusíme pripravovať, stačí sa uistiť, že ich máme k dispozícii :) Piekla som v silikónovej forme z nemenovaného reťazca, ktorú, ako som videla, máme viaceré.
-
2
Vyšľaháme bielky s cukrom, postupne pridávame strúhaný kokos, žĺtka, múku s práškom do pečiva a vodu
-
3
Upečieme vo forme pri cca 175°C. Vychladnutý korpus prekrojíme na dve pozdĺžne časti, pofŕkame kokosovým likérom, natrieme vyšľahaným krémom z hustého kokosového pudingu uvareného v mlieku, cukru a masla.
-
4
Vypracovala som si marshmallows fondán podľa @moli http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-na-potahovanie-tort--falosn/8131-recept.html z Marshmallows z amerického týždňa (z nemenovaného reťazca:). Tieto sa mi v konečnom dôsledku zdali oveľa lepšie ako Jojo marshmallows a okrem toho, sú celé biele. Zo 7 kusov som si urobila bielu hmotu, z ďalších 7 kusov červenú (ružovú) hmotu. Obe som natenko vyvaľkala, naložila na seba a pevne zatočila.
-
5
Krájala som cca 0.6cm plátky, ktoré som ukladala vedľa seba.
-
6
Naukladané plátky rozvaľkám tak, aby sa mi spojili v jednu "placku". Prípadné medzierky sa dajú zaplátať zvyškami MMF. Nezabúdajte podsýpať jemným práškovým cukrom, aby sa MMF neprilepil k podložke
-
7
Pripravený poťah som natiahla na tortičku natretú ešte tenkou vrstvou krému.
-
8
veľmi efektné
-
9
veľmi jednoduché
-
10
dobrú chuť :)
všetky vaše spriaznené komentáre si nesmierne vážim, kto má chuť-určite vyskúšajte :))
ukladam, vyskusam :-)))
@3sandra3 @magnetika @tinca ďakujem za pozitívne ohlasy:)