Torta srdce New design (fotorecept)

Autor receptu: alexola

túto tortičku som robila pre drahého, keď odchádzal na služobnú cestu do USA. Chcela som niečo chutné a netradičné a v hlave sa mi premietal zákusok "šarlota"(?). Piškóta je jednoduchá a spôsob ozdobenia Vás môže inšpirovať, ak nemáte chuť vytvárať na tortu ozdôbky, prípadne Vám už jednofarebný poťah na čas zovšednel...

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Suroviny si nemusíme pripravovať, stačí sa uistiť, že ich máme k dispozícii :) Piekla som v silikónovej forme z nemenovaného reťazca, ktorú, ako som videla, máme viaceré.
  2. Vyšľaháme bielky s cukrom, postupne pridávame strúhaný kokos, žĺtka, múku s práškom do pečiva a vodu
  3. Upečieme vo forme pri cca 175°C. Vychladnutý korpus prekrojíme na dve pozdĺžne časti, pofŕkame kokosovým likérom, natrieme vyšľahaným krémom z hustého kokosového pudingu uvareného v mlieku, cukru a masla.
  4. Vypracovala som si marshmallows fondán podľa @moli http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-na-potahovanie-tort--falosn/8131-recept.html z Marshmallows z amerického týždňa (z nemenovaného reťazca:). Tieto sa mi v konečnom dôsledku zdali oveľa lepšie ako Jojo marshmallows a okrem toho, sú celé biele. Zo 7 kusov som si urobila bielu hmotu, z ďalších 7 kusov červenú (ružovú) hmotu. Obe som natenko vyvaľkala, naložila na seba a pevne zatočila.
  5. Krájala som cca 0.6cm plátky, ktoré som ukladala vedľa seba.
  6. Naukladané plátky rozvaľkám tak, aby sa mi spojili v jednu "placku". Prípadné medzierky sa dajú zaplátať zvyškami MMF. Nezabúdajte podsýpať jemným práškovým cukrom, aby sa MMF neprilepil k podložke
  7. Pripravený poťah som natiahla na tortičku natretú ešte tenkou vrstvou krému.
  8. veľmi efektné
  9. veľmi jednoduché
  10. dobrú chuť :)