Torta Samba

Autor receptu: 3sandra3

Recept som objavila v kalendári za rok 2014.

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Maslo, vajíčko, bielky, cukor, vanil.cukor a štipku soli vymiešame do peny. Zapracujeme kávu a pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Vylejeme do formy /v nej máme papier na pečenie/ a upečieme.
  2. Krém: Želatínu namočíme do studenej vody podľa návodu. Mlieko, čokoládu, vanil.cukor uvaríme. Žĺtky, prášk.cukor a rum vyšľaháme, spojíme s mliekom a zohrejeme. Pridáme želatínu, necháme vychladnúť a zapracujeme vyšľahanú smotanu. Pozn. : dnes som tortu piekla, ale pridala som do mlieka jeden prášok Zlatého klasu a uvarila puding. Bála som sa , či bude krém dostatočne hustý.
  3. Krém natrieme na upečený korpus a necháme asi 2 hodiny chladiť.
  4. Na ozdobu: 4 PL uvarenej kávy zmiešame s tortovým želé. Do zvyšnej uvarenej kávy dáme cukor a rum a zohrievame. Pridáme želé a prevaríme. Necháme mierne vychladnúť a vylejeme na krém. Necháme stuhnúť.