Torta s talianskym maslovým krémom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30-40 minút na 175 °C |
Postup- Krém: Vo veľkej mise zvoľna
šľaháme bielky so soľou
a keď zhustnú, postupne prisypávame
cukor a vanilkový cukor. Heru maslovú izbovej teploty
dáme do druhej misy. Šľaháme
tak dlho, až zbelie a má hustotu
šľahačky. To trvá najmenej
15 minút − v žiadnom prípade
nie menej! Za stáleho miešania
postupne pridávame snehovú
hmotu. Krém okamžite použijeme.
- Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky.
Žĺtky vyšlaháme s cukrom,
postupne prilievame vodu a olej.
Premiešame a postupne prisypávame
múku s práškom do pečiva
a citrónovou kôrou. Z bielkov
vyšľaháme tuhý sneh a zľahka
zamiešame do cesta. Pečieme
v predohriatej trúbe na 175 °C asi
30−40 minút.
- Po vychladnutí korpus rozrežeme
a naplníme krémom.
Dozdobíme mliečnou a horkou
čokoládou.
|