Mandarínková torta

Torta s mandarínkami a so želé

Autor receptu: redakcia

12
porcií
30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Pridáme mlieko a múku, premiešame. Cesto nalejeme do tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme 30 až 40 minút pri 180 stupňoch. Korpus necháme vychladnúť.
  2. Smotanu vyšľaháme, primiešame kyslú smotanu, osladíme podľa chuti. Krém nalejeme na upečený vychladnutý korpus vo forme. Necháme v chlade stuhnúť.
  3. Na krém poukladáme scedené mandarínky, ktoré zalejeme tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale. Vychladenú tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.