Foto: olinecka
Toto som upiekla len tak, aby mali radosť blízki.
príprava
na 25-30 °C
Suroviny
Cesto piškótové: | |
4 ks |
|
170 g |
|
170 g |
|
0,5 dl |
|
0,5 dl |
|
na vymastenie tortovej formy |
|
Plnka: | |
150 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
Krém z bielej čokolady: | |
500 ml |
|
200 g kvalitná |
|
1 bal. |
|
(alebo iné) na ozdobu |
|
na potretie korpusu |
|
Pomôcky na pečenie: | |
|
Postup
-
1
Šľahačku a čokoládu som uvarila deň predtým, aby sa dobré vymiešala. Dala som do chladničky na deň, pridáme smetafix a vyšľahame do tuhá.
-
2
Vajca, cukor vyšľaháme do penista pridáme postupne olej, mlieko nakoniec múku. Tortovu formu vymastíme a vystelieme papierom vylejeme cesto a dáme piecť na 180 stupňov 25-30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť stiahneme papier, prekrojíme na polovicu.
-
3
Korpus potrieme lekvárom a pripravíme plnku.
-
4
Na lekvár nanesieme hotovú plnku.
-
5
Preložime druhý korpus na vrch a tiež potrieme lekvárom. Nakoniec natrieme plnkou z bielej čokolády. Sušene ovocie som pokrájala na drobno a posypala vrch torty.
-
6
Potom sa tešime z výborneho výsledku.Takto vyzerá v reze, dobrú chuť.
Nenapísala si postup prípravy plnky, na obr. sú len suroviny. Asi ich len zľahka vymiešať. Volue je vanilkový cukor? Nepoznám takú značku.
Krém z bielej čokolády : akú hrubú vrstvu si naniesla na vrch torty? Z 200 g bielej čokolády a 500 ml smotany jej bude neúrekom. :-)