Torta s krémom z bielej čokolády (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Toto som upiekla len tak, aby mali radosť blízki.
50 minút príprava |
180 minút na 25-30 °C |
Postup
- Šľahačku a čokoládu som uvarila deň predtým, aby sa dobré vymiešala. Dala som do chladničky na deň, pridáme smetafix a vyšľahame do tuhá.
- Vajca, cukor vyšľaháme do penista pridáme postupne olej, mlieko nakoniec múku. Tortovu formu vymastíme a vystelieme papierom vylejeme cesto a dáme piecť na 180 stupňov 25-30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť stiahneme papier, prekrojíme na polovicu.
- Korpus potrieme lekvárom a pripravíme plnku.
- Na lekvár nanesieme hotovú plnku.
- Preložime druhý korpus na vrch a tiež potrieme lekvárom. Nakoniec natrieme plnkou z bielej čokolády. Sušene ovocie som pokrájala na drobno a posypala vrch torty.
- Potom sa tešime z výborneho výsledku.Takto vyzerá v reze, dobrú chuť.