Torta s krémom z bielej čokolády (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Toto som upiekla len tak, aby mali radosť blízki.

50 minút
príprava
180 minút
na 25-30 °C

Suroviny

Postup

  1. Šľahačku a čokoládu som uvarila deň predtým, aby sa dobré vymiešala. Dala som do chladničky na deň, pridáme smetafix a vyšľahame do tuhá.
  2. Vajca, cukor vyšľaháme do penista pridáme postupne olej, mlieko nakoniec múku. Tortovu formu vymastíme a vystelieme papierom vylejeme cesto a dáme piecť na 180 stupňov 25-30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť stiahneme papier, prekrojíme na polovicu.
  3. Korpus potrieme lekvárom a pripravíme plnku.
  4. Na lekvár nanesieme hotovú plnku.
  5. Preložime druhý korpus na vrch a tiež potrieme lekvárom. Nakoniec natrieme plnkou z bielej čokolády. Sušene ovocie som pokrájala na drobno a posypala vrch torty.
  6. Potom sa tešime z výborneho výsledku.Takto vyzerá v reze, dobrú chuť.