Foto: hubarka35
tato tortička je podla sovky62-jej receptiku,no ja som ju pripravila pre synátora,ktorý hrával fotbal....tá plnka kokosová je výborná...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
6ks |
|
50g |
|
130g |
|
260g |
|
150ml |
|
150ml |
|
390g |
|
1,5 |
|
1,5 |
|
Plnka: | |
250g |
|
100g |
|
250g |
|
125g |
|
280g |
|
na ozdobu-marsmalov potah: | |
175g |
|
ako vlašsky orech |
|
lyžička , -s farbivom |
|
300-400g |
|
-ribezla,marhula |
|
Postup
-
1
s bielkov ušlahame tuhy sneh s troškou vody astipkou soli,pridame kryštal.cukor došlahame.žltka vymiešame s práškovym a vanilkovym cukrom.muku zmiešame s kakaom, PDP a primiešavame do žltkovej zmesy striedavo so snehom.vylejeme do formy a pečieme tak hodinku.na mriežke nechame vychladnut.
-
2
rozrežeme na tri časti
-
3
dve natrieme pikantnym džemom a plnkou.
-
4
časti spojime a celu tortu aj boky i vrch potrieme zostavajucou plnkou,ja som na vrch dala džem.
-
5
cukriky,ceru a citronovu štavu rozpustime v mikrovlnke.
-
6
pridame cukor a vymiešame na konzistenciu plasteliny,vyvalkame a potiahneme tortu.
-
7
ja som zo zostatku hmoty cez lis na cesnak vytlačala akože trava na ozdobu torty.
vymiešať pr.cuk.s maslom a vychladnuté zmiešať? a čo s tým ďalším 100 g" kokosom na snehu?" )))))))
Klobúk dolu.