Torta pre vášnivé (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Už ani neviem odkiaľ tento recept mam no je fantastický!......jemná,ľahká a čokoládová:-*...mňam!:) a ani neviem ako sa vlastne volá tak názov som dala aby som to čo najviac vystihla:)...Robila som ju ešte dávnejšie ešte v zime len som ju zabudla pridať:) Skvelo sa hodí na zimu a jeseň pre obsah čokolády ale šľahačka mu dodáva jemnosť a sviežosť takže skvelý na letné dni,večery.

180 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme vajcia a cukor elektrickým ručným šľahačom asi 2 minúty nad parou
  2. Odstavíme zo sporáka a šľaháme do krémovej konzistencie.
  3. Maslo vymiešame do peny a postupne do neho primiešame vaječnú penu a rozpustenú čokoládu..
  4. Polovicu hotového krému odložíme bokom na dalšie použitie .Do druhej polovice krému vmiešame preosiatu muku.
  5. Cesto nalejeme do vymastenej a mukou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm a uhladíme.Pečieme v rozohriatej rure 190 stupnov asi 20 minut.
  6. Upečený korpus opatrne vyklopíme na servírovací podnos a necháme vychladnúť.Po vychladnutí nasadíme na korpus okraj tortovej formy.nanesieme zvyšnú polovicu čokoládoveho krému a uhladíme.Dáme na 2 hodiny do chladničky.
  7. Na potrenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom šľahačku v prášku ,vanilkový cukor a s mliekom do tuha.
  8. Šľahačkou potrieme vrch torty hotovú tortu dáme na 1 hodinu do chladničky
  9. Potom opatrne odoberieme okraj tortovej formy a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
  10. Tu je v reze:)
  11. A tu je celá:)